Skolebygninger fra Adapteo

Millaiseen päiväkotiin on kiva lähteä joka päivä?

Parhaat asiat tuovat arkeen iloa ja turvaa. Adapteolta saat terveelliset ja turvalliset päiväkotitilat leikille, levolle ja uuden oppimiselle. Kun muunneltava päiväkoti sijaitsee lähellä kotia, matkat lyhenevät ja vanhemmatkin ovat tyytyväisiä.

Näytämme sinulle, millainen muunneltava rakennus voi parhaimmillaan olla. Adapteo-päiväkoti ei ole parakki tai väliaikainen väistötila vaan täyttää kaikki pysyvän rakennuksen määräykset. Rakennuksen kokoa ja sisätiloja voi muunnella, se on siirrettävissä kaupunginosaan, jossa sitä kipeimmin tarvitaan ja käytön aikaväli on joustavasti sovittavissa. Mutta millainen on hyvä päiväkotipäivä lapsen silmin?

Riittävästi avointa tilaa

Lapsi näkee maailman suurena seikkailuratana. Viihtyisässä päiväkodissa on tilaa leikkiä riehakkaitakin leikkejä ilman, että tiellä on kynnyksiä, ovenkarmeja ja raskaita kalusteita. Adapteo-päiväkodin tilat ovat helposti muunneltavissa, ja voit kalustaa ne mielesi mukaan. Avoimessa tilassa lasten touhuja pystyy valvomaan yhdellä vilkaisulla. Samaa tilaa voi käyttää esimerkiksi leikkihuoneena, ruokailusalina, kokoontumistilana ja lepohuoneena.

A group of children laying on a purple mat laughing looking into the camera

Sopiva lämpötila ja terve sisäilma

Adapteo-päiväkodissa ei ole liian kuuma eikä kylmä. Lämpötila on säädettävissä tilanteen mukaan, myös lämpimään vuodenaikaan. Ilmanvaihto toimii, ja rakennus on terve. Ei haittaa, vaikka kaikkein kireimmillä pakkasilla päivä vietettäisiin sisällä. Tilaa ja tekemistä riittää siitä huolimatta. Sisäilma ei tunnu eikä tuoksu miltään, ja niin sen pitääkin olla.

Avoimessa tilassa on helppo valvoa sekä vauhdikkaita että rauhallisia leikkejä.

Rauhallinen soppi, jossa kerätä uutta virtaa

Vilkkainkin lapsi tarvitsee välillä lepohetken. Päiväunisänkyjen lisäksi tilassa voi esimerkiksi olla pesä tai maja, jossa voi ladata akkuja, selailla kuvakirjaa, parannella mielipahaa tai vain lekotella tyynyjen seassa. Avoimessa tilassa opettaja voi helposti valvoa sekä vauhdikkaita että rauhallisia leikkejä.

adapteo-daycare-gustavsberg-2020-SS9_5015

Iloiset ja hyvinvoivat opettajat

Kun päiväkodin työntekijöiden työolosuhteet ovat kunnossa, energiaa riittää leikittämiseen, mielipahan karkottamiseen ja jokaisen lapsen parempaan huomiointiin. Viihtyisät ja häiriöttömät henkilöstön tilat ovat tärkeä hyvinvointitekijä. Työntekijät pääsevät hengähtämään, haukkaamaan välipalaa tai ottamaan pikanokoset. Henkilöstön tiloissa on myös mukava kokoustaa talon väen kesken tai tavata rauhassa lasten vanhempia.

Luonnonvalo virkistää ja herättää uuteen päivään.

Lapset saavat olla lapsia – mutta melua voi vaimentaa

Meno voi joskus olla iloisen äänekästä. Jatkuva melu voi silti olla stressitekijä, joka heikentää muistia, keskittymistä ja puheen erottamista. Mitä pienempi lapsi, sitä enemmän melu häntä häiritsee.

Adapteo-päiväkodissa pyrimme kaikin tavoin vähentämään melua ja kaikua. Moduuleissa on hyvä äänieristys, ja ilmastointilaitteet ovat mahdollisimman hiljaisia. Muovimatto vaimentaa askel- ja kalusteääniä, kalusteiden jalkoihin voidaan asentaa huopatassut, ja kaiku vaimenee akustisilla levyillä ja tekstiileillä.

Reilusti luonnonvaloa

Paras valo on kirkas luonnonvalo, joka virkistää ja herättää uuteen päivään. Hyvä valaistus on tärkeä, kun katsotaan kirjoja, askarrellaan tai rakennetaan linnoja. Hämärä pehmeä valo puolestaan rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan päiväunille ja yöunille.

Adapteo-päiväkodissa on reilusti ikkunapinta-alaa, jolloin tiloissa on myös riittävästi luonnonvaloa. Ikkunoista on myös hauska katsella lintujen ja oravien touhuja. Hämärään vuodenaikaan paras vaihtoehto on luonnonvaloa jäljittelevä epäsuora valaistus.

adapteo-daycare-gustavsberg-2020-SS9_5222-Edit-2

Turvallinen piha seikkailuille

Lasta riemastuttaa piha, jossa voi turvallisesti tutkia ympäristöään, kokeilla uusia taitoja ja uskaltautua mukaan vauhdikkaisiin leikkeihin. Talvi- ja kurakautena pukeminen, riisuminen ja vaatteiden säilytys on tehty Adapteo-päiväkodissa mahdollisimman helpoksi. Lämpimänä vuodenaikana pihalla voidaan haluttaessa tehdä asioita, joita muutoin tehdään sisällä.

Tyytyväiset vanhemmat

Adapteo-päiväkoti helpottaa myös vanhempien kiireisiä aamuja. Kun päiväkoti sijaitsee siellä, missä sitä eniten tarvitaan, kuljetusmatkat lyhenevät, kulut vähenevät ja hermot säästyvät. Jää enemmän aikaa kiireettömään yhdessäoloon perheen kesken myös arkena.

Varaa etäsuunnitteluaika

Haluatko tietää, miltä päiväkotisi voisi näyttää? Varaa meiltä 30 minuutin maksuton etäsuunnitteluaika. Saat päiväkotisi viitteelliset pohjapiirustukset veloituksetta käyttöösi.