Blogit

Oletko valmistautunut tulevaisuuteen?

  • 1 min lukuaika
Oletko valmistautunut tulevaisuuteen?

Adapteo

Oletko valmistautunut tulevaisuuteen?

Tässä muutama asia, mitä sinun kannattaa miettiä tulevaisuudesta.

 

Aloitetaan sanasta miksi. Epävarmuus. Olemme jo kokeneet sellaista epävakautta, joka ylittää kaiken, mitä kukaan olisi koskaan voinut odottaa viime vuosilta. Myrskyt. Maastopalot. Maailmanlaajuinen pandemia. Sota- ja siirtolaiskriisi. Korkojen nousu. Taantuma luo työttömyyttä ja kiristää yhteiskunnan budjettia, mikä johtaa entistä suurempiin sosiaalisiin kuiluihin ja eriarvoisuuteen. Ei varsinaisesti sellaista kehitystä, joka saa ihmiset menestymään.

Mutta syitä välittää löytyy paljon enemmän. Joustavuus, eteenpäin suuntautunut katse ja tulevaisuuteen luottaminen ovat ennen kaikkea avainasemassa. Ja kasvu. Kestäviin yhteiskuntiin siirtymistä tulisi nopeuttaa entisestään, mutta lisäksi tarvitsemme hyvinvointia ja sosiaalisen infrastruktuurin kasvua saadaksemme yhteiskunnan kukoistamaan. Tarvitsemme myös vihreiden teollisuudenaloja kasvua, jotta kykenemme tarjoamaan fossiilivapaan tulevaisuuden. Tällä hetkellä näemme kaikkialla Euroopassa uudelleen teollistumisen aallon energiaomavaraisuuden ja kilpailukyvyn lisäämiseksi sekä vihreän siirtymän edistämiseksi. Mutta siirtymä asettaa myös merkittäviä haasteita sosiaaliselle infrastruktuurille. Jotta voimme tuoda vakautta väestörakenteen erilaisiin muutoksiin, pitää meidän kyetä vastaamaan tarpeisiin varmistamalla terveydenhuollon, koulujen ja muiden palveluiden riittävä määrä ja saavutettavuus.

Mutta tähänkin kaikkeen on olemassa hyvin yksinkertainen ratkaisu – tulevaisuuden mukautuva suunnittelu. Joustavuus ydinstrategiana auttaa nimittäin navigoimaan huomattavasti helpommin äkillisten tarpeiden viidakossa. Mitä jos hyväksyisimme sen, että suunnitelmia ei kannata lyödä lukkoon pitkäksi aikaa eteenpäin, vaan kannattavampaa olisi suunnitella tulevaisuutta tilapäisten vaihtelujen varaan? Eikö elämästä tulisi silloin paljon helpompaa? Emmehän koskaan voit tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Eikö olisi fiksuinta laatia suunnitelma, jossa otetaan huomioon, että 20 % kaikesta, mitä teemme ja tiedämme, tulee muuttumaan?

Me Adapteolla uskomme yhteiskuntien, yritysten ja organisaatioiden tulevaisuuden kasvun, hyvinvoinnin ja vakauden pyörivän joustavuuden ympärillä. Riskien hallinta on nyt kaikkien mielessä, mutta me haluamme olla odottamattomien riskien hyväksymisen asiantuntijoita. Vuodelle 2024 sopeutumiskyky on siksi kaiken toimintamme perusta. Johdamme liiketoimintaamme, autamme asiakkaitamme heidän tarpeidensa täyttämisessä sekä kestävän kehityksen ratkaisuissa, mutta ennen kaikkea pyrimme kestävän kehityksen roolimalliksi koko rakennusalalle.

Myönteisten vaikutusten tuottaminen yhteiskunnalle on kaiken ytimessä. Käytännössä se tarkoittaa, että emme enää erota liiketoiminnan ja kestävän kehityksen suunnitelmia toisistaan. Arvon luomisen on oltava kaksisuuntaista; kasvu ei saisi tapahtua vaikutusten kustannuksella. Yhteiskunnan kukoistaminen on tiimityötä. Ja se alkaa meistä yhdessä. Seuraa ”Adapted for Future” -sarjaamme inspiroituaksesi, provosoituaksesi ja saadaksesi uusia ajatuksia tai ideoita yhteisellä matkallamme kohti tulevaisuutta.