DSC0119-1

Ravintolalle uudet tilat moduuli­rakennuksesta

Ruotsin Sigtunan kunnassa, Tukholman ulkopuolella, toteutui heinäkuussa 2018 jokaisen ravintoloitsijan pahin painajainen – Kämpastenin kokouskeskuksen ravintolarakennuksessa syttyi tulipalo, joka tuhosi rakennuksen tilat täysin.


Toimitettu ravintolarakennus:

  • Kaksi kerrosta
  • C90-moduuleista
  • Erityispiirteet: ammattilaiskeittiö, korkeat ikkunat, tulisijat

Kämpastenin kokouskeskuksessa toimii Tukholman kauppakorkeakoulun Executive Education -laitos, joka tarjoaa erilaisia koulutuspalveluja. Tulipalon takia koulu jäi ilman sopivia tiloja juuri ennen syyslukukauden alkua.

Yhtäkkisessä tilanteessa koululle tuli kiire etsiä korvaavia tiloja muista konferenssikeskuksista, jotta jo sovitut koulutukset saataisiin järjestettyä. Samalla alkoivat myös keskustelut kestävämmän tilaratkaisun löytämiseksi.

Moduulirakennus palvelee uuden ravintolan rakennusprosessin ajan

Aikataulu oli tiukka, mutta ruotsalaisen arkkitehtitoimisto Tengbomsin kautta koulu löysi Adapteon. Yhteistyössä Adapteon kanssa Kämpastenille päädyttiin rakentamaan tilapäinen ravintolarakennus moduuleista. Uusi Adapteon toimittama ravintola valmistui keväällä 2019. Rakennuksen vuokra-aika on 18 kuukautta, ja tänä aikana konferenssikeskukselle rakennetaan uutta pysyvää ravintolarakennusta.

 

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme näin uniikit ja ensiluokkaiset tilat ja voimme taas toivottaa vieraamme tervetulleiksi Kämpasteniin."

Margareta Axelsson
Director Campus and Purchase, SSE Executive Education

20190902_145605

Ravintolarakennuksen sisältä löytyvät myös viihtyisät lounge-tilat.

Uuden rakennuksen suunnittelussa otettiin kauniit järvimaisemat huomioon

Kämpasten sijaitsee Sigtunassa, Mälaren-järven puistomaisessa ympäristössä. Keskuksen vahingoittumaton päärakennus, koulutustilat sekä hotelli levittyvät kaikki kauniisti puiden täyttämään vihreään miljööseen.

Uudessa moduulirakennuksessa sijaitsee nyt keskuksen ravintolarakennus, keittiö ja lounge-tilat. Rakennus on kaksikerroksinen, ja sen terassilta ja suurelta parvekkeelta aukeavat upeat maisemat järvelle.

Huippuluokan ravintolarakennus täydellisesti varustetulla ammattikeittiöllä

Ruotsin Adapteon projektikehittäjä Ulf Sevborn kertoo, että Kämpastenille tehtiin monia uniikkeja ratkaisuja.

Ainoastaan jo keittiöön käytettiin yhdeksän tilamoduulia. Keittiö on täysin varusteltu ravintolakeittiö, jossa voidaan valmistaa niin aamiainen, lounas kuin päivällinen sadalle vieraalle. Tiloista löytyy Electroluxin korkealaatuiset laitteet, kylmiö ja pakastimet, aivan kuten missä tahansa ammattikeittiössä.

Sevbornin mukaan kohteen ainutlaatuisin osio on kuitenkin järven suuntaan avautuva 36 metrin levyinen seinä, joka on pelkkää lattiasta kattoon ulottuvaa ikkunaa.

Ravintolan lisäksi rakennukseen tehtiin viihtyisät lounge-tilat, joissa koulutuksiin osallistujat voivat rentoutua ja seurustella keskenään opetuksen ulkopuolella. Tunnelmaa luovat kaiken lisänä kaksi lempeästi loimuavaa takkaa.

image-1