Referenssit

AGCO Powerille toimisto- ja sosiaalitilat Nokian Linnavuoreen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >AGCO Powerille toimisto- ja sosiaalitilat Nokian Linnavuoreen</span>

AGCO Powerille toimisto- ja sosiaalitilat Nokian Linnavuoreen

Toimitimme dieselmoottoreita valmistavalle AGCO Powerille viihtyisät toimisto- ja sosiaalitilat Nokian Linnavuoreen. Toimistorakennus on loistoesimerkki Adapteon modulaaristen rakennusten muunneltavuudesta, sillä se palveli aluksi yksikerroksisena ja toinen kerros lisättiin vasta myöhemmin.

ACGO Power Linnavuori

Toimitettu toimistorakennus:

  • Kaksi kerrosta
  • Kerrosala 252 m2
  • Alakerrassa sosiaalitilat, yläkerrassa neuvottelutilat ja porrashuone
  • C80-moduulisarjan tilat
  • Paloluokka REI 60

AGCO Powerin kehitystyössä tarvitaan joustavia tilaratkaisuja

AGCO Power on yli 70 vuotta Nokian Linnavuoressa toiminut dieselmoottoritehdas, joka on amerikkalaisen AGCO-konsernin osana yksi maailman merkittävimpiä dieselmoottorien valmistajia. AGCO Powerin moottorit toimivat voimanlähteenä useissa maailman johtavissa traktorimerkeissä ja muissa työkoneissa, kuten Valtra ja Massey Ferguson.

Linnavuoressa sijaitseva tehdas työllistää noin 950 henkilöä ja valmistaa vuodessa noin 30 000 dieselmoottoria. Koko konsernin moottorien ja voimapakettien tuotekehitys tehdään 150 hengen voimin Linnavuoressa. Kehitystyössä tilanteet muuttuvat nopeasti ja tulospaineet ovat kovat, joten modulaariset rakennukset ovat kustannustehokkuutensa ja nopeutensa ansiosta hyvä vastaus alan tilatarpeisiin.

“Käytännössä en näe ketään, kenelle moduuliratkaisut eivät sopisi. Vaihtoehtojen puntaroinnissa erottavana tekijänä on enemmänkin rakennuksen ajateltu käyttöikä ja omistus- ja rahoitussuhde.”

Janne Ojala, Manager, Engineering, Test Facility, Linnavuori, Nokia

Nokian Linnavuoren modulaariset tilat

AGCO Powerilla on tällä hetkellä käytössä kaksikerroksiseksi muutettu modulaarinen rakennus, jonka ensimmäisessä kerroksessa on sosiaalitiloja: erilliset wc- ja suihkutilat, pukukaapit sekä pienkeittiö. Päälle on myöhemmin koottu toinen kerros, jossa on kaksi neuvottelutilaa ja erillinen porrastila.

Vuonna 2019 Linnavuoreen asennettiin kaksi eri rakennusta: C80-moduulisarjaa olevat sosiaalitilat ja C90-moduulisarjan neuvottelutilat, joista jälkimmäiset toimivat aluksi kahdessa kerroksessa. Neuvottelutilat purettiin myöhemmin uuden laboratoriolaajennuksen tieltä. Vuonna 2023 olemassa olevien sosiaalitilojen toiseen kerrokseen asennettiin uudet kokous- ja neuvottelutilat, jotka olivat samaa, C80-moduulisarjaa alakerran kanssa.

Toimivuutta ja viihtyisyyttä tiloihin tuovat hyvin toimiva jäähdyttävä ilmastointi, riittävä ja toimintaan sopiva valaistus sekä miellyttävä akustiikka. Loput on saatu aikaan kalusteilla ja työergonomialla. Erityistä huomiota tiloissa kiinnitettiin ilmanvaihtoon ja koneelliseen viilennykseen, sillä tiloissa voi olla yhtä aikaa isoja henkilömääriä. Moduulirakenteet ovat tukeneet kiinteiden rakennusten käyttöä ja myös lupa-asiat ovat olleet hyvin hallittavissa.

ACGO-Power-Linnavuori-rakennus

Adapteolle kiitosta asiakaslähtöisestä yhteistyöstä

Adapteon valintaan yhteistyökumppaniksi vaikutti tunnettu brändi ja hyvät kokemukset. Samaan AGCO-konserniin kuuluvalla Valtra Suolahden tehtaalla oli kokemuksia Adapteon toimittamasta modulaarisesta rakennuksesta ja heidän hyvien kokemustensa perusteella etenemispäätös oli helppo tehdä. Projekti eteni vauhdilla ja sujuvasti eteenpäin.

Moduulitilojen valintapäätöstä pysyvien tilojen sijaan tuki akuutti tilantarve ja modulaaristen ratkaisujen nopea saatavuus, sekä konsernin tilanteeseen sopiva rahoitusratkaisu. Ennustettavuus vaikutti paljon: vuosittaisten budjettien laadinta on helpompaa, kun kustannukset ovat tiedossa. Kiinteiden investointien tarve ja takaisinmaksuohjelma on perusteltava hyvin, eivätkä aikaa vievät hankkeet aina tue akuuttia tarvetta tarpeeksi nopeasti.

AGCO:n tilatarpeet ovat muuttuvia ja asiakaslähtöisen toiminnan ansiosta Adapteolta on löytynyt niihin tarpeisiin optimaalisesti vastaavat ehdotukset. Adapteon ehdotuksen myötä tiloja päätettiin laajentaa ylöspäin, ja toteutus on toiminut loistavasti.

ACGO-Power-Linnavuori-toimisto

Korkealaatuiset tilat kumosivat käyttäjien ennakkoluulot

Kokemus on parantanut näkemystä nykyaikaisesta korkealaatuisesta moduulirakentamisesta. Tilat ovat korkealuokkaisia eivätkä juurikaan eroa käyttöominaisuuksiltaan kiinteistä rakennuksista. Käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä moduulirakennusratkaisuihin.

AGCO Powerin sosiaali- ja toimistotilat ovat erinomainen osoitus Adapteon modulaaristen rakennusten muunneltavuudesta. Niiden avulla pystytään vastaamaan tehokkaasti nopeastikin muuttuviin tilatarpeisiin alalla kuin alalla.

Haluatko kysyä lisää Adapteon modulaarisista toimisto- ja sosiaalitiloista? Ota meihin yhteyttä!