Referenssit

Nopeasti väistötilat Pohitullin koululle Uuteenkaupunkiin

Nopeasti väistötilat Pohitullin koululle Uuteenkaupunkiin

Adapteon väistötila ratkaisi tilaongelman Uudenkaupungin Pohitullin yhtenäiskoulussa. Vanha koulu purettiin ja oli kiire saada uusi ruokala ja keittiö sekä kotitalousluokkia. Nämä kaikki toteutuivat kaksikerroksisessa väistötilassa ja lisäksi saatiin valoisia ja jaettavia opetustiloja.

Edit-080622-14-25

Toimitettu koulurakennus:

  • Kaksi kerrosta
  • I:n mallinen rakennus
  • Kerrosala 1412 m2
  • Jakelukeittiö, ruokala, kaksi kotitalousluokkaa sekä viisi opetustilaa

Tilat täynnä valoa saavat paljon kiitosta ja rehtori Jukka Silvola kertoo, että rakennus on tullut tosi tarpeeseen. Ruokala keittiöineen oli keskeinen tarve, jota projektissa haluttiin ja se on erittäin toimiva. Lisäksi saatiin kaksi kotitalousluokkaa, yleisopetuksen luokkia sekä pienryhmätiloja. Tilat ovat valoisat, mikä on todella tärkeää ja tätä on paljon kehuttu.

– Haimme tilaväljyyttä ja Adapteon rakennus on toiminut myös varaventtiilinä, kun esimerkiksi saimme yllättäen Ukrainasta luokallisen oppilaita, Silvola jatkaa.

Luokkien välissä on ovet ja uuden opetussuunnitelman joustomuunneltavuus sekä yhteistoiminnallisuus toteutuu. Pienemmät tilat ovat eriyttämistä varten. Silvolan mukaan moduuliteknologian avulla valmistettu rakennus valmistui yllättävän nopeasti.

Valoisissa luokissa on hyvät tietotekniset valmiudet.

Saimme valoisat ja joustomuunneltavat tilat

Jukka Silvola, Rehtori, Pohitullin koulu, Uusikaupunki

Pohitullin-rehtoriPohitullin rehtori Jukka Silvola väistötilojen toimivassa ruokalassa.

Haasteellinen projekti onnistui hyvällä yhteistyöllä

Vanhaa koulua on rakennettu eri vaiheissa eri vuosikymmenillä, ja ne olivat tulleet tiensä päähän, joten purkaminen oli järkevin päätös. On päätetty rakentaa uusi monitoimitila, jonka rakentaminen kestää kuitenkin muutaman vuoden.

Adapteon rakennukset tiedettiin toimiviksi, toteaa tekninen johtaja Jari Nikkari. Asiantuntemus sekä palvelu oli odotetusti hyvää ja kaikki sujui. Hanke eteni loogisesti ja tavoitteet saavutettiin.

Suunnitteluohjaaja Marko Kivistö puolestaan kuvailee, miten haasteellinen projekti oli kyseessä aikataulun, kaavaongelmien ja tontilla ilmenneiden yllätysten vuoksi. Hyvällä yhteistyöllä saatiin työmaa käyntiin ja Adapteo jousti siinä, että sopivat putkitukset sekä pengerrykset ehdittiin tehdä.

–Adapteon suunnittelu on tehokasta ja ammattimaista sekä modulaarinen osaaminen todella hyvää. Käyttäjäyhteistyö oli sopivasti mitoitettua ja ripeää.

Iso ongelma on ratkaistu ja tilat ovat sisältä kuin uudet. Kotitalousluokat ovat jopa paremmat kuin pysyvissä tiloissa. Eipä uskoisi, että nämä ovat väistötiloja, Kivistö summaa.

Edit-080622-11-25Yksi Pohitullin koulun paljon kiitosta saaneista kotitalousluokista.

Kotitalousluokat ovat jopa paremmat kuin pysyvissä rakennuksissa

Marko Kivistö, Suunnitteluohjaaja, Uusikaupunki

Kiinteistötyönjohtaja Tapani Rantio vahvistaa, että projektin alku oli todella vauhdikas ja vaati sovittelua sekä tiivistä yhteistyötä kaikilta osapuolilta, koska pengerrakentaminen vaati enemmän työtä, kun oli ajateltu. Yhteistyö sujui hienosti aina kokoamisesta lvi-töihin asti ja Adapteon puolesta meidät pidettiin hyvin ajan tasalla. Jokainen osapuoli tiesi mitä ollaan tekemässä. Uudenkaupungin alueella Kalannin koulun tilojen rakentaminen tuli heti Pohitullin projektin perään.

Adapteon asiantuntemus sekä palvelu oli odotetusti hyvää ja kaikki sujui.

Jari Nikkari, Tekninen johtaja, Uusikaupunki

Edit-080622-24-25