Referenssit

Tiirismaan koululaisille nopeasti lisätilaa

Tiirismaan koululaisille nopeasti lisätilaa

Lahtelainen Tiirismaan koulu on toiminut Adapteon siirtokelpoisissa tiloissa vuoden 2016 alusta lähtien. Kun koulu tarvitsi lisätilaa kasvaneen oppilasmäärän vuoksi, Adapteo toimitti yksikerroksisen ratkaisun tilalle uuden kaksikerroksisen väistötilan.

School-Lahti-Finland-C90-2018-68_LowresolutionWEB

Toimitettu koulurakennus:

  • Kaksi kerrosta
  • I:n mallinen rakennus
  • C90-moduuleista
  • Fysiikan- ja kemianluokat, tekstiilityön luokka, ATK-luokka, crossfit-sali

Tiirismaan koululla jo ennestään hyviä kokemuksia yhteistyöstä Adapteon kanssa

– Meille toimitettiin Adapteon väistötilat jo pari vuotta sitten, ja suurin osa silloin toimitetuista tiloista on yhä käytössämme. Yrityksen henkilöstön kanssa yhteistyö sujuu, ja toimitukset ovat aina tapahtuneet ripeästi, kertoo Tiirismaan koulun rehtori Kari Turpeinen.

– Tänä vuonna oppilasmäärämme kasvoi merkittävästi. Adapteon myyjä Sanna Korte tuli paikan päällä katsomaan tilannetta ja ehdotti, että korvaisimme yhden vanhoista yksikerroksisista rakennuksista heidän tuoreella C90+ -mallillaan. Kaksikerroksinen väistötila toimitettiin meille suoraan tehtaalta juuri ennen kouluvuoden alkua, kiittelee Turpeinen.

School-Lahti-Finland-C90-2018-20_LowresolutionWEB (2)

Tiirismaan koulurakennukseen saatiin tilat monelle erityisaineelle

Tiirismaan koulu toimii kokonaisuudessaan Adapteon toimittamissa tiloissa. Koululla on nyt käytössä kolme C80-mallista väistötilaa, yksi C90+ -mallinen väistötila sekä kaksi muuta Adapteon toimittamaa rakennusta. Kaksikerroksinen C90 + -malli sijoitettiin uuteen E-rakennukseen, jonka pinta-ala on yhteen 1600 neliömetriä.

Peruskoulussamme on luokat 0–9, ja tilojen onkin palveltava monipuolisesti eri-ikäisten koululaisten vaatimuksia. Lisätilan myötä vanhemmatkin tilat saatiin palvelemaan opetuksen tarpeita."

Kari Turpeinen, Tiirismaan koulun rehtori

Uudessa E-rakennuksessa sijaitsevat fysiikan- ja kemianluokat, tekstiilityön luokka, tilat perus- sekä erityisopetukseen ja ATK-luokka. Lisäksi yhteen aiemmin käytössä olleista tiloista remontoitiin crossfit-sali, jota koululaiset voivat hyödyntää varsinaisen liikuntasalin puutuessa.

– Uusi pysyvä koulurakennuksemme valmistuu vasta vuonna 2023. Ei siis ole yhdentekevää, millaisissa väistötiloissa koulumme toimii, Turpeinen toteaa.

Tilaa ja valoa

Rehtori kiittelee uusia tiloja etenkin suurista ikkunoista ja niiden myötä luokkiin tulvivasta luonnonvalosta.

– Uusissa tiloissa on myös aiempaa leveämmät käytävät. Tuoreista malleista huomaa, että teknologia on todella mennyt eteenpäin. Koulussamme on musiikkiluokat, ja saimme nyt bänditoiminnalle enemmän tilaa vanhoihin väistötiloihin. C90+ -malli on myös saanut henkilökunnalta kiitosta erityisen raikkaasta sisäilmasta, Turpeinen sanoo.

School-Lahti-Finland-C90-2018-25_LowresolutionWEBTiirismaan koulun uusiin luokkatiloihin kuuluu ATK-luokka.

Koulun väistötilan kemianluokka

Kemianluokka on varustettu asiaankuuluvasti. Luokasta löytyy myös suihku. Nopeasta toimituksesta johtuen aivan kaikki eivät menneet asennuksessa putkeen.

– Adapteolla korjaustoiveisiimme reagoitiin todella nopeasti. Heillä on myös hyvät alihankkijat täällä Lahdessa, jotka tulevat aina ripeästi hoitamaan osoittamamme puutteet, Turpeinen sanoo.

Tiirismaan koulu toimii useammassa siirtokelpoisessa rakennuksessa.