DSC0049_1920x1080-1

Moduulipäiväkoti ratkaisi kasvavan kunnan tilantarpeen

Gustavsbergin kunnalla Ruotsissa on ollut käsissään positiivinen ongelma, sillä kasvavaan kuntaan on muuttanut paljon lapsiperheitä. Vanhat päiväkotitilat olivat käyneet jo ahtaiksi, ja tilaa tarvittiin lisää. Adapteo toimittikin kunnalle uuden päiväkodin.


Toimitettu päiväkotirakennus:

  • Kaksi kerrosta, hissi
  • Täysin esteetön
  • C90-moduuleista
  • Oma valmistuskeittiö

Farstaborgin päiväkoti sijaitsee vehreällä, vanhojen tammien reunustamalla alueella. Päiväkodin takana voi nähdä laiduntavia hevosia, ja liikennettä alueella ei juurikaan ole.

Tähän idylliseen ympäristöön Adapteo rakensi kaksikerroksisen päiväkodin viidelle päiväkotiryhmälle. Kaikki viisi ryhmää on nimetty läheisen tunnetun posliinitehtaan sarjojen mukaan: Blå blom, Turtor, Bubbel, Aster och Fem myror. Tilat on suunniteltu 1–5-vuotiaille lapsille, ja tiloihin mahtuu yhteensä 85–100 lasta.

Idylliä täydentää päiväkodin oma valmistuskeittiö, jossa tuttu keittäjä valmistaa päiväkotilaisten päivittäiset ruoat aina alusta alkaen itse.

Tyytyväiset käyttäjät

Niin lapset, henkilökunta kuin Gustavsbergin kunnan koulutoimen vastaavat ovat olleet tyytyväisiä Farstaborgin päiväkodin uuteen rakennukseen.

Päiväkodin johtajan Jessica Skrak-Granqvistin mukaan yhteistyö sujui oikein hyvin niin kunnan, Adapteon kuin useiden alihankkijoiden kanssa. Myös henkilökunnalle luodut tilat saivat häneltä erityiskiitosta.

"Meitä kuunneltiin tarkalla korvalla, ja tarpeemme ymmärrettiin. Kaikki tilat tuntuvat todella hyvin suunnitelluilta."

Jessica Skrak-Granqvist
Farstaborgin päiväkodin johtaja

Myös Gustavsbergin koulutoimen johtaja Ingmarie Lagne kiittelee laadukkaita tiloja, jotka eivät hänen mukaansa tunnu millään lailla väliaikaisilta tiloilta. Lagnen mukaan laajenevalle kunnalle Adapteon tarjoama ratkaisu oli mitä sopivin. Ratkaisun myötä kunta sai päiväkotitilaa myös kunnan keskustan ulkopuolelle, jossa myös tarvittiin päiväkotia.

DSC0005_1920x1080