Meidän tehtävämme on pitää asiakkaan puolta

Kuluneen vuoden aikana moni on huomannut, että tulevaisuutta on mahdoton ennustaa. Adapteon aluemyyntipäällikkö Timo Rinkinen kertoo, että Adapteon rakennukset nousevat sinne, missä niitä tarvitaan. Olennaista on, että asiakas saa tilat, jotka hän tarvitsee, eikä tiloja, jotka hänelle myydään. Käytännössä myyntityö on asiakkaan auttamista.

– Olen ollut Adapteolla 2,5 vuotta, ja jo siinä ajassa maailma on muuttunut paljon. Kun aloitin, väistötila-ajattelu oli yleistä.

Adapteon aluemyyntipäällikkö Timo Rinkinen kertoo, että ihmisten ajatusmaailmaa oli aika tuulettaa. Mielikuvat parakeista ja konteista oli aika karistaa menneisyyteen. Samalla kun konsernin strategia muuttui tukemaan tätä ajattelua, visio muunneltavista rakennuksista alkoi vähitellen Suomessa kirkastua myös käytännön tasolla.

– Silti ihmiset eivät aina hahmota, millaisia muunneltavat rakennukset ovat. On ymmärrettävää, että ihmiset ovat tarkkana, kun rakennuksen käyttäjät ovat usein lapsia. Mutta rakennukset eivät ole parakkeja vaan ne on rakennettu modulaarisella rakennustavalla. Ne ovat valoisia, niiden lämpötila on säädettävissä eikä niissä ole todettu sisäilmaongelmia.

Tänään Adapteoa voikin luonnehtia rakennusyhtiöksi.

– Tarjoamme muitakin tiloja kuin väistötiloja. Muutamme yhteiskuntaa niin, että rakennamme tiloja sinne, missä niitä tarvitaan

Koulu sinne, missä lapset asuvat

Kuluneen vuoden aikana moni on huomannut, että on mahdoton ennustaa, mitä tapahtuu viiden, puhumattakaan kymmenen vuoden päästä. Timo selittää, miten jotkin asiat ovat silti ennakoitavissa, ja miten Adapteo pystyy vastamaan sekä tunnettuihin että tuntemattomiin haasteisiin.

– Ajatellaan, että kaupunginosassa on paljon lapsiperheitä ja sinne rakennetaan koulu. Lapset kasvavat kuitenkin nopeasti. Pian alueella alkaa olla keski-ikäisiä, jopa ikääntyviä ihmisiä. Siitä huolimatta kaupunginosassa on kivijalkakoulu. Lapsiperheitä on nyt ehkä enemmän toisessa kaupunginosassa, mutta siellä ei ole koulua.

Linnainmaan päiväkoti Tampere Finland

Meille myyntityö on käytännössä asiakkaan auttamista.

Adapteo pystyy ratkaisemaan tilaongelman ympäristöystävällisin keinoin. Oikeastaan Adapteon koko liiketoiminta perustuu kiertotalouteen.

– Kun rakennamme koulun, toimiston tai päiväkodin johonkin päin Suomea, se on paikallaan vain tietyn ajan. Kun tiloja ei enää tarvita, tarkastamme ja kunnostamme ne, ja lähetämme ne toiseen paikkaan. Yksi moduuli on elinkaarensa aikana noin neljässä kohteessa.

Timon mukaan Helsingin Tahvonlahden koulu on hyvä esimerkki muunneltavan rakennuksen vahvuuksista.

– Varsinkin pääkaupunkiseudulla mutta myös muissa isoissa kaupungeissa tonttimaa on kortilla. Tahvonlahden kolmikerroksinen koulurakennus nousi Laajasalon kallioiden päälle. Jos vertaa pysyvään rakennukseen, muunneltava rakennus on helpompi nostaa pala palalta ahtaaseen ja hankalaan paikkaan

Yksityiskohdat sujuvoittavat arkea rakennuksessa

Muunneltava rakennus on siis helppo, terve ja ekologinen. Se ei poikkea millään tavoin pysyvästä rakennuksesta, eikä eroa huomaa edes sisätiloissa. Muunneltava rakennus täyttää myös kaikin tavoin pysyvän rakennukset määräykset.

Mutta mitä jos tilat eivät palvelekaan tarkoitustaan? Saattaa käydä niin, että tarjouspyynnöstä unohtuu tärkeitä asioita, joiden puuttumisen asiakas huomaa vasta, kun rakennus on valmis.

– Meidän tehtävämme on pitää asiakkaan puolta. Kerromme, mitä kaikkea on mahdollista tehdä ja mitkä asiat kannattaa huomioida tarjouspyynnössä. Jos esimerkiksi toivotaan koulua 150 oppilaalle, se on vielä kovin suurpiirteinen toive. Tarvitaanko esimerkiksi yksi tai useampi keittiö, fysiikan ja kemian luokka tai tiettyihin tiloihin pesualtaita? Tällaisilla asioilla on lopulta suuri merkitys.

Luonnostelemme yhdessä asiakkaan kanssa, millaisia tiloja hän tarvitsee.

c90-skole

Timo selittää, että alustava suunnittelu helpottaa myöhemmin varsinaista suunnittelua. Rakentaminenkin käy helpommin, kun rakennus on hyvin suunniteltu.

Vain kuuntelemalla voi ymmärtää vastapuolta

Myöhemmin käyttäjäpalaverissa esimerkiksi opettajat, rehtorit, siivoushenkilökunta ja terveydenhoitaja voivat esittää omia toiveitaan. Silloin Adapteolla pystytään vielä ottamaan ne huomioon. Kun käyttäjillä on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen, kaikki ovat tyytyväisempiä.

Rakennamme tiloja sinne, missä niitä tarvitaan.

Timo kertoo, että asiakkaiden tarpeet ovat moninaisia. On olennaista, että asiakas saa tilat, jotka hän tarvitsee, eikä tiloja, jotka hänelle myydään.

– Asiakkaan tarpeiden kartoitus ja tunnistaminen on äärimmäisen tärkeä asia. Meille myyntityö on käytännössä asiakkaan auttamista. Kuten missä tahansa ihmissuhteessa, vastapuoleen täytyy malttaa keskittyä, jotta häntä voi ymmärtää, Timo maalailee

Millaisen rakennuksen tarvitsisit?

Varaa maksuton etäsuunnitteluaika asiantuntijan kanssa. Suunnittelemme yhdessä kanssasi pohjapiirustuksen, jossa huomioidaan juuri sinun tarpeesi. Suunnitteluaika ei velvoita sinua mihinkään. Varaa aika ajanvarauskalenteristamme!