Nivala_scc

Adapteon ammattikeittiö ruokkii jopa 400 henkilöä

Olipa kyseessä väistötila tai lisätila, moduulitiloihinkin tarvitaan monesti mukaan ammattikeittiö, jonka tulee pystyä ruokkimaan suurikin joukko ihmisiä päivittäin. Adapteon valmiiksi suunnitellut ammattikeittiöt ovat viimeisen päälle mietittyjä sekä varustettu laadukkailla Metoksen laitteilla ja kalusteilla.

Adapteon kaikkiin tilakokonaisuuksiin on mahdollista luoda jakelu- tai valmistuskeittiö aina 400 hengen ateriatarpeisiin asti. Tilojen suunnittelua ja hankintaa helpottamaan Adapteolla on luotu valmiit keittiökokonaisuudet 100, 100–250, ja 250+ henkilön jakelukeittiölle sekä 300–400 hengen valmistuskeittiölle.

Adapteon keittiöiden kalusteiden ja laitteiden toimittaja on kotimainen Metos, jonka laadukkaita tuotteita nähdään monissa ammattikeittiöissä ympäri Suomen ja kansainvälisesti.

Suunnittelu yhteistyössä Metoksen ja käyttäjien kanssa

Metoksen aluepäällikkö Petri Nevalan mukana Adapteon keittiöiden standardipohjat suunniteltiin perusteellisesti ja kiinteässä yhteistyössä Adapteon kanssa. Suunnittelutyö lähti Adapteon toimittamista erikokoisten keittiömoduuleiden pohjakuvista, joihin Metos sai tehtäväkseen suunnitella toimiva ammattikeittiö.

Ideoita vaihdettiin puolin ja toisin perusteellisesti noin kuukauden ajan, kunnes päästiin toimivaan lopputulokseen.

Keittiöiden suunnittelussa tehtiin yhteistyötä myös itse tilojen käyttäjien kanssa. Jotta keittiöistä saatiin mahdollisimman käytännössä toimivia, kysyttiin kaupunkien keittiöhenkilökunnalta palautetta jo suunnitteluvaiheessa niin kalustuksesta kuin kalusteiden sijoittelusta.

Mallipohjakuva Adapteon valmistuskeittiöstä 300-400 hengen tarpeisiin.

Adapteon keittiöistä löytyy kaikki tarvittava

Adapteon moduulitilojen suurtalouskeittiöistä löytyy kaikki ammattilaisten tarvitsemat laitteet, kalusteet, säilytystilat sekä työskentelytilat. Koska tilaa on monesti rajatummin kuin pysyvän rakennuksen keittiössä, kaikki turha on karsittu tiloista pois.

Toisaalta kun mukana on vain kaikki oikeasti tarpeellinen, ei henkilökunnallekaan kerry päivän aikana turhia askelia pitkien hakumatkojen takia.

 

"Moduulitilojen keittiöt muistuttavat paljon yksityisten ravintoloiden tiloja. Tilaa on rajatusti, joten kaikki turha on karsittu pois ja tuotteiden logistiikan täytyy toimia hyvin, koska kylmäsäilytystiloja ei ole ylimääräistä. Tilojen kompaktiudesta huolimatta moduulitilojen keittiöissä on aina huolehdittu tarkasti työergonomiasta."

Petri Nevala
Aluepäällikkö, Metos Oy Ab

Modernit laitteet säästävät ympäristöä ja tilaa

Adapteon keittiöissä on panostettu laadukkaisiin ja ympäristöystävällisiin laitevalintoihin. Kaikki laitteet on valittu niin, että ne kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

Pesukoneeksi on valittu vähän vettä ja sähköä käyttävä malli, jossa on tehokas lämmön talteenotto. Tilan säästämiseksi taas uunit ja padat sisältävät uusinta tekniikkaa, jolloin tilaan tarvitaan vähemmän laitteita. Esimerkiksi padat ovat sekoittavia malleja, joilla pystyy tekemään niin jauhelihakastikkeet, leipätaikinat ja jälkiruoat.

Kuten itse moduulitilojakin, myös keittiölaitteita ja kalusteita kierrätetään kohteesta toiseen. Nevala vahvistaa, että laitteiden siirto ei vaikuta niiden toimintaan tai käyttöikään millään lailla. Laitteiden siirrot ovat muutenkin tavallista muissakin kohteissa kuin moduulitiloissa.

kulma_gr_LIeto