Orimattilan_yhteiskoulu

Orimattilan yhteiskoululle pitkään toivottu väistötila Adapteolta

Orimattilan yhteiskoulussa oli kärsitty jo jonkin aikaa sisäilmaongelmista. Muun muassa koululaisten vanhemmat olivat toivoneet väistötiloja vanhan koulurakennuksen sijaan. Sellainen saatiinkin lopulta syyslukukaudelle 2020 Adapteolta uuden koulurakennuksen rakentamisen ajaksi.

Toimitettu koulurakennus

  • I:n mallinen rakennus
  • Kaksi kerrosta
  • 2 830 m2
  • OT3-opetustiloja, erityisaineiden luokkia ja hallinnon tilat

 

Koulun väistötila haluttiin lähelle vanhaa koulurakennusta

Orimattilan yhteiskoulussa oli jouduttu jo useamman vuoden pähkäilemään, mitä vanhan koulun sisäilmaongelmille voitaisiin tehdä. Lopulta Orimattilan kaupunki päätti purkaa noin 500 oppilaan yhteiskoulun ja rakentaa uuden vanhan koulun paikalle.

Rakentamisen ajaksi koululaisille tarvittiin kuitenkin turvalliset väistötilat. Kaupungin omia kiinteistöjä ei ollut vapaana sopivan etäisyyden päässä, joten vanhan koulun yhteyteen päätettiin hankkia moduulitilat.

Väistötilat kilpailutettiin, ja toimittajaksi valikoitui Adapteo. Adapteo oli jo ennen kilpailutusvaihetta ollut aktiivisesti yhteydessä kaupungin tilapalveluihin ja tehnyt positiivien vaikutuksen palveluntasollaan, joustavuudellaan ja innokkuudellaan toteuttaa projekti, kertoo Orimattilan toimitilajohtaja Jussi Törrönen.

Adapteo kuunteli tilaajan tarvetta heti alusta lähtien, mikä oli kaiken a ja o.

Jussi Törrönen
Toimitilajohtaja, Orimattilan kaupunki

Orimattilan yhteiskoulun väistötiloissa opiskelee tällä hetkellä osa koko koulun oppilaista. Opetusta järjestetään myös lähistöllä sijaitsevan vanhan ammattikoulun tiloissa.

FINAL2-1

Adapteon toimittamaan koulurakennukseen sisältyy niin perusluokkahuoneita kuin erikoisaineiden luokkia.

Uudet tilat saatiin toiveiden mukaisiksi

Sijainnin lisäksi koulun väistötilalta haluttiin, että kyseessä olisi yhtenäinen kokonaisuus, vaikka se olisikin rakennettu modulaarisella rakennustavalla. Jokaiselle luokkatilalle ei haluttu omaa erillistä sisäänkäyntiä, vaan luokkien haluttiin sijaitsevan saman käytävän varrella.

Törrösen mukaan yhtenäiset tilat tekevät siirtymisistä luokkien välillä helpompaa niin oppilaille kuin opettajille. Ratkaisu on myös esteetön ja helpottaa liikkumista liikuntaesteisille.

Jussi Törrönen kiittelee myös Adapteon valmiita erikoisluokkaratkaisuja esimerkiksi kotitalous- ja fysiikka-kemia-luokille. Hänen mukaansa valmiiksi mietittyjen ratkaisujen ansiosta luokkatiloja ei tarvinnut alkaa miettiä ja kehitellä uudelleen alusta lähtien.

Hyvällä yhteistyöllä hanke vietiin loppuun aikataulussa

Väistötilaprosessissa on aina mukana monta eri tahoa, ja toimiva yhteistyö onkin edellytys onnistuneelle ja aikataulun mukaan toteutettavalle hankkeelle.

Orimattilan yhteiskoulun projektissa kiitosta saavat niin Adapteon myynti- ja suunnittelutiimi kuin loppuvaiheessa rakennuksen koonnut rakennustiimi. Törrösen mukaan rakennustyö ja toteutus olivat tilaajan näkökulmasta ällistyttävän nopeaa ja suoraviivaista. Myös työn jälki oli hänen mukaansa asianmukaista ja siistiä.

Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön, olemme saaneet sellaiset tilat ja palvelut, joita olemme halunneet, joten suosittelen Adapteota yhteistyökumppaniksi muillekin.

Jussi Törrönen
Toimitilajohtaja, Orimattilan kaupunki

Myös tilojen loppukäyttäjät ovat olleet tyytyväisiä uusiin tiloihin ja hankkeen aikataulussa pysymiseen. Muutto saatiin toteutettua toivotusti rauhassa kesän aikana koulutoimia haittaamatta.

Referenssit

Selkeät ja turvalliset tilat pienille koululaisille

Tahvonlahden ala-asteen koululaiset ovat jo kotiutuneet uusiin valoisiin tiloihinsa. Helsingin Laajasaloon nousi Adapteon ensimmäinen kolmikerroksinen koulurakennus.

Mitä rakennuksen käyttäjät todellisuudessa tarvitsevat?

Myyntijohtaja Sanna Korte haastaa miettimään, kannattaako rahaa sitoa seiniin. Rahaa on hyvä jättää olennaiseen eli palvelujen tuottamiseen.