Adapteo-terveysasema

Aivan kuten mikä tahansa terveysasema

Adapteon muunneltavia rakennuksia voidaan käyttää kokonaisena terveys- tai sote-keskuksena tai erillisinä osastoina. Terveyskeskuksiimme saadaan toiveidesi mukaan esimerkiksi lääkärien vastaanottohuoneet, hammashoidon tilat, laboratorio, kuvantaminen, fysioterapia ja neuvolatilat. Vaikka moduulitiloja käytetään monesti väliaikaisina tiloina, moduulirakennustemme sisätilat ovat aivan yhtä toimivat ja hyvin varustellut kuin perinteisetkin terveysasemat.

Joustava ja nopea ratkaisu hyvinvointialueen tilatarpeisiin

Moduuleista rakennettavat sote- tai terveyskeskustilat ovat täydellinen ratkaisu, kun tarvitaan korkealaatuista tilaa ja nopeasti. Pysyvän terveyskeskusrakennuksen rakentamiseen menee useampi vuosi, kun moduulirakennus saadaan käyttökuntoon alla vuodessa.

Moduuliterveyskeskuksiamme voidaan myös aina muokata käyttöönoton jälkeenkin. Näin hyvinvointialue voi esimerkiksi lisätä tilojaan myöhemmin ja tarjota muita järjestämiään palveluja samassa osoitteessa terveyskeskuksen kanssa.

Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen rakennus

Puurakenteinen moduulirakennus on Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen ratkaisu. Adapteon rakennukset ovat myös kiertotaloudellisia, sillä moduulimme kunnostetaan ja käytetään vuokrajakson jälkeen uudelleen eri käyttötarkoituksessa. Elinkaarensa päähän tulleet moduulit kierrätetään edelleen eikä jätettä synny.

Suomen tavoitteita ovat

  • Suurin osa Suomen rakennuksista, infrastruktuurista ja rakennustuotteista tulisi vuoteen 2035 mennessä valmistaa kierrätetyistä, uusiutuvista tai vähähiilisistä raaka-aineista.
  • Vuonna 2025 jopa 45 % kaikesta julkisesta rakentamisesta on puurakenteista.
  • Tulevaisuudessa rakentaminen perustuu kiertotalouden mukaisiin ratkaisuihin ja tavoitteena on lisätä modulaarista rakentamista tehostaen tilankäyttöä.

Lataa Adapteo-terveysaseman mallipohja

Haluatko tietää, miltä Adapteo-terveysaseman pohjapiirustus voisi näyttää? Lataa mallipohjamme potilastilat ja henkilökunnan tilat sisältävästä rakennuksesta.

 

Lataa mallipohja

Tiedämme, mitä hyvän terveyskeskuksen rakentaminen vaatii

Tavoitteenamme on aina luoda toiminnallista, viihtyisää ja turvallista tilaa sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin. Suunnittelukokemuksemme ansiosta tiedämme, mitä toimivan sote-keskuksen rakentaminen vaatii. Osaammekin ottaa kaikki näkökulmat huomioon jo suunnittelun alkumetreillä.

Yksi tärkeä osa-alue suunnittelussa on terveyskeskuksen eri tilojen sijoittelu. Pidämme esimerkiksi huolta, että neuvola on aina sijoitettu omaan siipeensä omalla sisäänkäynnillä. Näin neuvolaan saapuvien vauvojen ja taaperoiden ei tarvitse kulkea muiden terveyskeskuksen tilojen läpi.

Sisätiloista et huomaisi eroa

Adapteon tilat voidaan rakentaa 1–3 kerrokseen. Mukaan saadaan niin portaikot kuin hissit. Moduulirakennuksista voidaan tehdä myös täysin esteettömät sekä potilaille että liikuteltaville sairaalavälineille.

Terveyskeskuksen tilat voidaan jakaa yksityisiin huoneisiin tai jopa 200 m2 kattavaan avoimeen tilaan. Terveyskeskusrakennuksiimme saadaan kaikki vastaavat huonekalut ja varusteet kuin perinteisiin rakennuksiin – ja jopa hieman ekstraa, kuten modernit ja mukavat odotustilan kalusteet.

Terveyskeskuksiimme voidaan sisällyttää

Odotustilat

Vastaanottotilat

Tutkimushuoneet

Ensiaputilat

Osasto yönylitarkkailuun

Laboratorio

Pukuhuoneet

Taukohuoneet

Toimistot

Ruokala

Toteuta ideasi Adapteo Draw’lla

Adapteo Draw on helppokäyttöinen työkalumme, jolla suunnittelet tarvitsemasi tilan. Selainpohjaisella työkalulla voit koota eri tilaelementeistä haluamasi rakennuksen ja sisustaa sen sopivilla kalusteilla. Näet suunnitelmastasi sekä kaksiulotteisen pohjapiirroksen että 3D-mallikuvat.

Olemme täällä sinua varten

Ota meihin yhteyttä kaikissa tiloihin liittyvissä tarpeissasi tai kysy lisää. Löydämme varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.