Referenssit

Modulaarinen työterveysasema Terveystalolle

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Modulaarinen työterveysasema Terveystalolle</span>

Modulaarinen työterveysasema Terveystalolle

Terveystalo tarjoaa työterveyspalveluja Kilpilahden alueella Uudellamaalla, ja vanhan terveysasemarakennuksen tilalle tarvittiin uutta ja hyvin varusteltua tilaa. Aikataulu oli tiukka, ja arkkitehtitoimiston vinkistä rakennukseksi valittiin modulaarinen rakennus, jonka toimittajaksi valikoitui Adapteo.

untitled-design-29-1

Toimitettu terveysasemarakennus

  • I:n muotoinen rakennus
  • Yksi kerros
  • Kerrosala 228 m2
  • 6 vastaanottotilaa, fysioterapeutin tilat, pieni laboratorio, taukotilat henkilökunnalle

Valmiiksi mietitty tilakokonaisuus vakuutti

Työterveyspalvelut on ennen järjestetty Kilpilahden alueella Porvoossa perinteisessä 70-luvun terveysasemarakennuksessa. Rakennus oli kuitenkin saanut purkutuomion sen huonon kunnon takia, ja Terveystalo tulisi tarvitsemaan tilalle uutta vastaavaa tilaa sen valikoiduttua uudeksi palveluntuottajaksi.

Olemassa olevaa, valmista tilaa ei kuitenkaan löytynyt, mutta kaavoitettua tonttia oli käytettävissä. Tiukan aikataulun raameissa Terveystalon käyttämä arkkitehtitoimisto vinkkasi Terveystalon toimitilapäällikölle Mikko Koskiahteelle mahdollisuudesta hankkia tontille modulaarinen rakennus.

Asiat etenivät, ja lopulta Koskiahteella oli pöydällään kaksi tarjousta modulaarisesta terveysasemarakennuksesta, toinen Adapteolta.

– Toinen saamamme tarjous oli kalliimpi, mutta Adapteon suunnitelma oli hyvä. Se oli tutun suunnittelijan tekemä, ja rakennuksen ominaisuudet olivat kaikki kerralla lähes kunnossa, kertoo Koskiahde tekijöistä, jotka johtivat Adapteon valintaan tilatoimittajaksi.

Adapteon rakennus tarjosi tarvittavat varustelut ja modernin tilan

Kilpilahden vanha työterveysasema on hyvä esimerkki tilanteesta, joka on edessä monessa muussakin kunnassa. Tilaa periaatteessa löytyy, mutta se on niin huonokuntoista, että kaikki pitäisi rakentaa täysin uudestaan. Tämä taas on kallista ja aikaa vievä prosessi.

Terveystalossa onkin huomattu modulaaristen tilojen edut niiden joustavuuden sekä varustelun osalta. Adapteon rakennukset ovat talotekniikaltaan moderneja ja täysin sovitettu terveysaseman tarpeisiin.

Adapteon rakennuksissa on tehokas pohja, ja ne täyttävät kaikki määräykset. Lisäksi sisäilman laadun kannalta kaikki on valmiiksi kunnossa.

Mikko Koskiahde, toimitilapäällikkö, Terveystalo Oy

Koskiahde kertoo, että asiakkaiden lisäksi Terveystalolla ajatellaan aina henkilökunnan etua, minkä takia esimerkiksi rakennuksiin on hankittu jäähdytys kesähelteiden varalle. Uuden rakennuksen käyttäjät ovatkin olleet positiivisin mielin uudessa työympäristössään.

Terveystalo

Työterveysasema Porvoo Terveystalo.

Uudenlainen konsepti, jonka keskiössä joustavuus

Työterveyspalveluissa palvelusopimukset voivat olla suhteellisen lyhyitä, jolloin tilantarve terveyspalveluiden tuottajalle voi jäädä myös lyhyeksi. Modulaarisia rakennuksia voi aina kuitenkin siirtää toiseen paikkaan, jos tarve yhdessä kohteessa loppuu.

– Adapteolta vuokrattujen rakennusten kohdalla meillä on mahdollisuus viedä rakennukset muualle, sillä Terveystalolla on vastaavanlaisia asiakkuuksia muuallakin Suomessa. Tämän ansiosta meillä on tarjota omille asiakkaillemme uusi, joustava malli palveluillemme.

Terveystalo_kilpilahti_24