Adapteo Kalannin koulu

Viihtyisät ja puhtaat tilat Kalannin koululaisille

Adapteon tilat toivat suuren helpotuksen Uudenkaupungin Kalannin alakoulun vuosia jatkuneisiin sisäilmaongelmiin. Laaja väistötila saatiin rivakasti valmiiksi ja nyt oppilailla on puhtaat tilat koulutyöhön. Tontilla komeilee kaksi kaksikerroksista rakennusta yhdyskäytävällä päärakennukseen yhdistettynä.

Toimitettu koulurakennus:

  • Kaksi kaksikerroksista koulurakennusta vierekkäin
  • Kerrosala 2 234 m2
  • Luokkatiloja, eriyttämistiloja esimerkiksi terveydenhoitajalle, psykologille, kuraattorille ja hallinnolle
  • Yhdyskäytävä päärakennukseen

Kalannin alakoulun tilat kävivät käyttökelvottomiksi sisäilmaongelmien vuoksi. Koulurakennuksia on eri aikakausilta aina 1800-luvulta 1980-luvulle asti. Sisäilmaongelmia on yritetty korjata vuosien varrella erilaisilla remonteilla ja lopulta todettiin, että tarvitaan uudet tilat. Adapteon väistötila saatiin avuksi, jotta on aikaa saneerata yläkoulun keltatiilinen rakennus alakoululaisten käyttöön.

Adapteo web 900 x 506 px (1)

Hanke eteni systemaattisesti ja tavoitteet saavutettiin

Jari Nikkari

Tekninen johtaja, Uusikaupunki

 

Tekninen johtaja Jari Nikkari kertoi, että Adapteo on ollut mieluisa yhteistyökumppani, hanke eteni järjestelmällisesti ja tavoitteet saavutettiin.

Adapteon tilat toivat ison helpotuksen

Rehtori Johanna Kivistö kuvailee vuosia jatkuneita sisäilmaongelmia tosi hankaliksi. Sekä oppilailla että henkilökunnalla oli todettu monenlaista oireilua ja sairauspoissaoloja.

–On ollut todella iloinen asia päästä uusiin tiloihin. Nyt kaikki ovat tyytyväisiä ja huonon sisäilman aiheuttamat hengitystieoireet, ihottumat ja päänsäryt ovat jääneet taakse, Kivistö kertoo.

 

Adapteo Kalannin koulu rehtori

Rehtori Johanna Kivistö tyytyväisenä väistötilojen edustalla

Tilat ovat todella monikäyttöiset ja on hyvä, että on pienempiäkin huoneita. Olin alusta asti mukana suunnittelussa ja mietimme kalustusta, tykkejä ja muita varusteita.

–Luokat ovat avarat ja valoisat. Todella yllättävän hyvännäköiset ja toimivat väliaikaisiksi tiloiksi!

Adapteo Kalannin koulu Uusikaupunki

Johanna Kivistö kertoo olevansa tyytyväinen myös väistötilojen ulkoasuun, jotka lähtevät välituntipihasta istuen näppärästi maisemaan.

On todella mainiota, että väistötiloista on yhdyskäytävä päärakennukseen. Tämä helpottaa opettajien kulkemista rakennuksesta toiseen ja myös oppilaiden kulkua erikoisluokkiin.

Adapteo Kalannin koulu

Käyttäjät ovat toiminnallisesti Adapteon tiloihin erittäin tyytyväisiä.  

Oli ilahduttavaa, että saimme myös esikoululaiset samaan väistötilaan, jatkaa rehtori Johanna Kivistö.

–Yhteistyö on äärimmäisen luontevaa puolin ja toisin. Ekaluokkalaiset ovat käyneet leikkimässä eskarin puolella ja eskarilaiset voivat tehdä vierailuja alaluokille. Samanikäiset on ryhmitelty saman käytävän varrelle ja myös erityisopetus tapahtuu yhteisessä käytävässä.

Adapteo Kalannin koulu

Eskarilaisten ja alaluokkalaisten yhteistyö sujuu uusissa tiloissa.

Kiinteistötyönjohtaja Tapani Rantio toteaa lopuksi, että rakennukset ovat tyylikkäät ja oppilaat ovat saaneet terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön.

Kalannin koulu Adapteo

Referenssit

Viihtyisät ja puhtaat tilat Kalannin koululaisille

Adapteon tilat toivat suuren helpotuksen Uudenkaupungin Kalannin alakoulun vuosia jatkuneisiin sisäilmaongelmiin. Laaja väistötila saatiin rivakasti valmiiksi ja ...

Kempeleeseen näyttävä ja toimiva koulurakennus pysyvään käyttöön

Adapteo rakensi Kempeleen Ylikylän koulun yhteyteen koulurakennuksen, joka on yhdistetty käytävällä sydänkouluun. Projekti saatiin vietyä ...