Laukaan kirkonkylän koulun väistötilat toimitti Adapteo

Kirkonkylän koululle Adapteon koulurakennus suunniteltua aiemmin

Laukaassa ollaan hyvää vauhtia aloittamassa viimeistenkin puuttuvien koulurakennusten rakentaminen Kirkonkylän koululle. Rakentamisen ajaksi Adapteon oli määrä toimittaa väistötilat korvaamaan purettavan vanhan koulurakennuksen tilat. Vanhan koulun sisäilmaongelmien takia oppilaat ja henkilökunta kuitenkin siirtyivät hieman etuajassa Adapteon toimittamaan koulurakennukseen.

Toimitettu koulurakennus:

  • Kaksi kerrosta
  • I:n mallinen rakennus
  • 1 720 m2
  • 17 luokkahuonetta

Rakentamisen aikainen väistötila muuttui myös sisäilmaongelmien pakopaikaksi

Laukaan kirkonkylän koulussa opiskelee noin 600 oppilasta 0–6-luokilla. Samoissa tiloissa toimii myös Kirkonkylän päiväkoti.

Alun perin Kirkonkylän koulun oppilaiden piti siirtyä Adapteon toimittamiin koulutiloihin vasta vanhan koulurakennuksen purkutyön alta. Uusi rakennus rakennetaan vanhan purettavan koulurakennuksen tilalle.

Vanhaa koulurakennusta kuitenkin kiusasivat sisäilmaongelmat, ja Adapteon tilojen käyttöönottoa päätettiin aikaistaan. Näin oppilaat ja opettajat pääsivät heti uusiin puhtaisiin tiloihin. Käytännössä Adapteon koulurakennuksen vuokra-aika ainoastaan piteni, ja alun perin suunniteltu rakennuksen pohja ja luokkamäärä pysyivät samana.

Laukaan kirkonkylän koulun uudessa väistötilassa on kaksi kerrosta.

Laukaan kirkonkylän koulun uudessa väistötilassa on kaksi kerrosta.

Adapteolla kokonaisvaltainen vastuu urakasta

Kirkonkylän koulun projektin kohdalla Adapteolle oli uskottu kokonaisvaltainen vastuu urakasta. Adapteo toimi projektin pääsuunnittelijana, haki tarvittavat rakennusluvat ja muut luvat sekä toimi vastaavana työnjohtajana.

Malli onkin hyvin vaivaton rakennuksen tilaajalle, kun kaikki tarvittavat palvelut saa samalta luukulta.

Yhteistyö Laukaan kunnan kanssa jatkuu myös seuraavassa koulukohteessa

Laukaan kirkonkylänkoulun lisäksi Adapteo on toimittanut väistötilan Laukaan kunnanvirastolle. Yhteistyö Adapteon ja Laukaan kunnan välillä jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä seuraavana Adapteo toimittaa tiloja Laukaan Kuhaniemen koululle.

Laukaan kunnan Teknisten palvelujen kanssa meille on syntynyt puolin ja toisin hyvä sekä avoin keskusteluyhteys. Uuden koulukohteen toteuttaminen on meille osoitus luottamuksesta ja jatkumosta yhteistyössä.

Ilkka Kauppinen
Sales Area Manager, Adapteo Finland Oy

kuva-17-1