Referenssit

Lasten psykiatrinen osasto ja sairaalakoulu Adapteon uusiin tiloihin

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Lasten psykiatrinen osasto ja sairaalakoulu Adapteon uusiin tiloihin</span>

Lasten psykiatrinen osasto ja sairaalakoulu Adapteon uusiin tiloihin

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tarvitsi väistötiloja lasten psykiatrisen päiväosastonsa ja sairaalaopetuksen tiloiksi Mikkelissä. Vanhojen tilojen sisäilmaongelma paheni jatkuvasti, ja uudet tilat tarvittiin nopeasti. Adapteon aktiivinen yhteydenpito ja nopea toteutusaikataulu loivat perustan onnistuneelle tilaprojektille.

Toimitettu terveydenhuollon rakennus:

  • Yksi kerros
  • T:n mallinen rakennus välikäytävällä
  • C90-moduuleista
  • Rauhoittumistiloja, taito- ja taideaineiden tiloja, lepo- ja eriyttämistilat, vastaanottotilat

Avoimin mielin ensimmäistä kertaa moduulitiloihin

Projektin tilaajapuolella ei ollut aiempaa kokemusta moduulitiloista. Uudesta tilanteesta huolimatta kenelläkään ei ollut negatiivisia ennakkoluuloja toimitettavista tiloista.

Sairaalaopetuksesta vastaavan erityisluokanopettajan Terhi Saarelaisen mukaan tärkein askarruttava asia moduulitiloissa oli niiden sisälämpötila; olisivatko tilat lämpimiä myös talvella. Lisäksi tiloista haluttiin akustiikaltaan miellyttävät ja kaiuttomat. Tilojen sijoitteluun liittyen toivottiin, että tilat eivät olisi sokkeloiset vaan rakennus olisi suoralinjainen.

Saarelaisen mukaan huolet osoittautuivat turhiksi, ja lopputulos on todella hyvä. Oppilaille saatiin halutut muokattavat tilat, jotka ovat hyvin käyttökelpoiset.

Myös Essoten lastenpsykiatrisen osaston esimies Päivi Vesanen on tyytyväinen uusiin tiloihin, joissa kaikki toiminta saatiin yhteen kerrokseen vanhan kaksikerroksisen osastorakennuksen sijaan.

"Meille oli suunnaton helpotus, että saimme yksitasoisen ratkaisun. Entinen tila oli kahdessa kerroksessa, mikä oli haastavaa ja osin myös turvallisuusriski. Uudet tilat ovat siistit ja valoisat. Tilat ovat myös kompaktit ja selkeät, mikä on meille parempi vaihtoehto."

Päivi Vesanen, Lasten ja nuorten erityisen tuen palv. esimies, Essote

Rakennukseen tarvittiin monia erilaisia tiloja

Adapteon toimittamat tulivat niin lasten psykiatrisen päiväosaston käyttöön kuin sairaalaopetusyksikön alempien luokkien käyttöön. Käytännössä rakennukseen tarvittiin monenlaisia erilaisia tiloja ja huoneita.

Sairaalaopetuksen puolella tilojen käyttäjät olivat 7–12-vuotiaita ja päiväosaston puolella 6–12-vuotiaita.

Nuorten käyttäjien takia rakennuksessa tuli ottaa erilaiset turvallisuuskysymykset huomioon. Tiloissa ei esimerkiksi saisi olla teräviä kulmia ja ovet eivät saisi avautua käytävällä juoksuun intoutuneita oppilaita päin.

Rakennuksessa piti myös miettiä ovien lukitus sekä hätäpoistumistiet niin, että ne täyttävät tarkoituksensa mutta eivät mahdollista lasten karkaamista omille teilleen.

Healthcare-Mikkeli-Finland-C90-2019-3_LowresolutionWEB

Nopea toimitus ja tiivis yhteydenpito Adapteon kanssa saivat kiitosta

Essote sai tarvitsemansa tilat lopulta muutamassa kuukaudessa. Kesälomien aikana tehdyn päätöksen jälkeen meni lokakuun alkuun, että tilat olivat käyttövalmiit.

Essoten tila- ja tukipalvelujohtaja Veli-Matti Thure kiittelee Adapteon aktiivista otetta olla heihin päin yhteydessä jo hyvissä ajoin projektin alkumetreillä. Adapteon Senior Sales Manager Hanna Suppulan aktiivinen yhteydenpito vaikutti Thuren mukaan positiivisesti jo ennen tarjouskilpailua.

Myös Terhi Saarelainen kiittelee kommunikaatiota Adapteon kanssa projektin toteutusvaiheessa.

"Yhteistyö Adapteon kanssa oli hyvin toimivaa ja asiakasta kuunneltiin todella hyvin. Pääsimme aina muokkaamaan tiloja ja kysymään, kun jotain nousi mieleemme."
Terhi Saarelainen
Konsultoiva erityisluokanopettaja, Mikkelin kaupunki

Healthcare-Mikkeli-Finland-C90-2019-25_LowresolutionWEB