Länsi-Orimattilan päiväkotirakennus hankittiin Adapteolta

Länsi-Orimattilaan päiväkotirakennus Adapteolta

Lahden liepeillä sijaitsevaan Orimattilaan on noussut täysin uusi ja tiivis puutarhakaupunginosa Henna. Yhteisten pihakatujen ja puistojen ympärille nousevien rakennusten keskellä on myös täysin uusi, elokuussa 2021 avattu Länsi-Orimattilan päiväkoti, jonka rakennuksen toimitti Adapteo.

Toimitettu päiväkotirakennus:

  • I:n mallinen rakennus
  • Yksi kerros
  • 673 m2
  • Päiväkotiryhmien tilojen lisäksi VASU-tilat, henkilökunnan taukotila ja jakelukeittiö

Länsi-Orimattilan päiväkodin tilavan pihan ja modernin leikkialueen edessä komeilee Adapteon toimittama muunneltava päiväkotirakennus, jossa on tilat kahdelle päiväkotiryhmälle ja esiopetukselle. Länsi-Orimattilan päiväkoti on ainoa alueella sijaitseva päiväkoti.

Länsi-Orimattilan päiväkodin avarat tilat

Onnistuneet tilat keräävät kiitosta

Sekä itse päiväkotirakennus että yhteistyö Adapteon kanssa saavat päiväkotijohtaja Minna Rantatuvalta positiiviset kiitokset. Erityisesti tilojen koko, valo- ja äänisuunnittelu sekä varhaiskasvatukseen taipuvat ratkaisut saavat kiitosta päiväkodin arjen hyvin tuntevalta päiväkotijohtajalta. Katso koko kommentti videolta!

 

”Olemme erittäin tyytyväisiä toteutukseen. Tämä ratkaisu ymmärtää päiväkodin arkea ja tilaratkaisut istuvat todella hyvin toimintaamme. Tila mahdollistaa työskentelyä ja leikkiä. Tilat ovat toimivat niin aikuisille kuin lapsille. Miellyttävät ja valoisat tilat sekä todella hallittu äänimaailma. Yhden tason tilat helpottaa arkea huomattavasti”, Rantatupa summaa.

Samoilla linjoilla on myös Orimattilan varhaiskasvatusjohtaja Karoliina Purola:

”Päiväkoti on saanut iloisen vastaanoton, ja se täydentää hienosti palvelujamme. Verrattuna normaaliin päiväkotiin tila on hyvin samankaltainen, todella toimivat tilat ja kaappisängyt ja naulakot. Toimiva kokonaiskonsepti kaiken kaikkiaan. Konseptissa näki, että Adapteo tietää mitä on tekemässä.”

Toteutuksessa tarvittiin joustavuutta Adapteolta

Toteutuksessa Adapteo sai hakea ratkaisun moneen toiveeseen todella joustavasti ja nopealla aikataululla.

Adapteon Timo Rinkinen toteaa, että nopeasta aikataulusta ja vaatimuksista huolimatta yhteistyö Orimattilan kunnan kanssa oli saumatonta ja erittäin mieluisaa. Päiväkotihanketta edelsi Adapteon ja Orimattilan kunnan yhteistyö vuonna 2020 valmistuneen Orimattilan yhteiskoulun parissa. Puitesopimuksesta oli luontevaa jatkaa uuden hankinnan kanssa.

Orimattilan päiväkoti webres (2 of 12)