Referenssit

Helsingin palloseuralle uusi särmikäs seuratalo

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Helsingin palloseuralle uusi särmikäs seuratalo</span>

Helsingin palloseuralle uusi särmikäs seuratalo

Helsingin palloseura sai uuden modernin toimisto- ja pukuhuonerakennuksen, jonka tilat läpäisivät jopa Kansallisen Liigan tiukat lisenssivaatimukset. Päänavaus on tehty, ja nyt Adapteolla on pukuhuonerakennukselle valmis konsepti. Missä Adapteon palloseuratalo nähdään seuraavaksi?

  • Toimitettu toimisto- ja pukuhuonerakennus
  • I:n muotoinen rakennus
  • Yksi kerros
  • Kerrosala yhteensä 271 m2
  • Pukuhuonetilat ja pesutilat sekä pelaajille että tuomareille
  • Toimistotilat ja taukotila, jossa minikeittiö
  • Pulpettikatto

Joustavat tilat veivät voiton

Taipuuko Adapteon muunneltava rakennus jalkapalloseuran toimisto- ja pukuhuonetiloiksi? Ehdottomasti! Sen ovat todenneet myös Helsingin palloseuran joukkueet ja henkilökunta.

Helsingin palloseuran puheenjohtaja Jarmo Santala toteaa, että seuran uusien toimisto- ja pukuhuonetilojen keskeisin ominaisuus on joustavuus.

– Funtsimme erilaisia vaihtoehtoja, ja joustavuus oli meille tärkeä valintaan vaikuttanut kriteeri.

Syksyllä 2021 valmistuneita tiloja käytetään jo ahkerasti. Tilat ovat HPS:n henkilökunnan ja kaikkien seuran joukkueiden päivittäisessä käytössä.

– Tilojen käyttäjiltä on tullut paljon positiivista palautetta. Muun muassa henkilökunta on sanonut, että kunnon toimistotila lisää merkittävästi työmotivaatiota, Santala kertoo.

Adapteo_Office-Lockerroom_HPS_Helsinki_2021-2_LowresolutionWEB

Helsingissä tiukat vaatimukset rakennuksen ulkomuodolle

Adapteon aluemyyntipäällikkö Timo Rinkinen kertoo, että HPS:n uusi rakennus on Adapteon ensimmäinen ylemmän sarjatason jalkapalloseuran toimisto- ja pukuhuonerakennus.

– Muutkin seurat ovat olleet kiinnostuneita Adapteon rakennuksesta, mutta yhden seuran hanke keskeytyi koronapandemian vuoksi.

Olemme erityisen iloisia tilojen avaruudesta, puhtaudesta ja uudenaikaisuudesta.

Jarmo Santala, puheenjohtaja, Helsingin palloseura

HPS:n hanketta ei hidastanut enää pandemia, mutta rakennuslupa heltisi vasta mutkien kautta. Helsinki asettaa vaatimuksia myös väliaikaisten rakennusten kattomuodolle.

– Helsingin kaupungin kaavoitusosasto ja julkisivulautakunta asettivat aikaisemmista projekteista poiketen erityisvaatimuksia rakennuksen kattomuodolle ja ulkoverhousmateriaalille. Jouduimme myös muuttamaan rakennuksen suunniteltua sijaintia. Rakennusluvan saamisen takia hanke hieman viivästyi, Rinkinen harmittelee.

Adapteo_Office-Lockerroom_HPS_Helsinki_2021-22_LowresolutionWEB

Tilat saivat Kansallisen Liigan hyväksynnän

– Olemme erityisen iloisia tilojen avaruudesta, puhtaudesta ja uudenaikaisuudesta. Erityisesti pesutilojen suihkukaapit ovat herättäneet muotoilullaan paljon huomiota, HPS:n Jarmo Santala juttelee.

Rakennus palvelee loistavasti Helsingin Palloseuran yli tuhatlukuista jäsenistöä.

Jarmo Santala, puheenjohtaja, Helsingin palloseura

Erikoinen yksityiskohta on, että Suomen Palloliitto halusi tarkastaa tilat ennen niiden käyttöönottoa.

– Kyse oli siitä, että seuramme naisten joukkue pelaa Kansallista Liigaa, jossa pukukopeille, mediatiloille ja muille sosiaalitiloille on selkeät lisenssivaatimukset. Onneksi uusi HPS-talomme täytti ne hyvin.

Päänavaus uudenlaisille seurarakennuksille

Adapteon näkökulmasta moni rakennustekninen asia on nyt testattu ja hyväksi todettu. Toimisto- ja pukuhuonerakennuksien yhdistelmiä voidaan jatkossa rakentaa nopeammin ja tehokkaammin.

– Nyt kun ensimmäinen pukuhuonerakennuksemme valmistui, meillä on sille jatkossa valmis konsepti, Adapteon Timo Rinkinen iloitsee.

Rinkinen sanoo, että tämän kaltaisia uusia päänavauksia tarvitaan säännöllisesti.

– HPS:n pilottiprojektin jälkeen meidän ei tarvitse enää keksiä pyörää uudelleen, vaan voimme käyttää hyväksi olemassa olevaa mallia ja karttunutta tietotaitoa seuraavissa vastaavissa projekteissa.

HPS:n Jarmo Santala toteaa, että toimisto- ja pukuhuonerakennus on rajalliseen tonttipinta-alaan sovitettu, erittäin onnistunut tilaratkaisu.

– Rakennus palvelee loistavasti Helsingin Palloseuran yli tuhatlukuista jäsenistöä HofS Areenan sosiaalitiloina. Suurkiitokset Adapteolle!