Healthcare-Joensuu-Finland-C90-2020-6-1

Enon hammashoitola säilyi kylällä

Enon kylän hammashoitola Joensuussa ei enää voinut jatkaa vanhoissa tiloissaan sisäilmaongelmien vuoksi. Uhkana oli koko palvelun lakkautus ja siirtyminen kauemmaksi. Joensuun kaupungissa löydettiin kuitenkin ratkaisu palvelun säilyttämiselle. Ennestään Adapteon moduulitiloissa toimivaa koulurakennusta vain jatkettiin sen verran, että koulun yhteyteen saatiin tilat myös hammashoitolalle.


Toimitetut hammashoitolan tilat:

  • 1 kerros
  • Neliön mallinen tila olemassa olevan koulurakennuksen jatkeeksi
  • C90-moduuleista
  • 2 vastaanottohuonetta, odotustilat, esteetön wc

 

Olemassa olevan tilan jatkaminen oli helppo tapa saada uutta tilaa

Enon kylässä oli eletty jo ennestään moduulitilojen kanssa useampi vuosi. Enon koulu on toiminut osin Adapteon tiloissa. Kesällä 2019 tuli kuitenkin tarve löytää myös hammashoitolalle uudet tilat, tai muuten palvelu olisi jouduttu siirtämään kylältä kokonaan muualle.

Enon koululla oli meneillään myös uusien moduulitilojen hankinta, ja hammashoidolle keksittiin hankkia tilat Adapteon moduuleista yhdistämällä hammashoitolan tilat koulurakennukseen.

"Kylällä ollaan oltu tyytyväisiä, että palvelu säilyy edelleen omalla kylällä. Ilman nykyistä ratkaisua vaarana olisi ollut, että hammashoidon palvelut olisivat loppuneet Enosta."

Antti Turunen
Rakennuttaja, Joensuun kaupunki, Tilakeskus

Tilojen yhdistäminen toi vaivattomia synergiaetuja uusille tiloille, kun talotekniikkaliittymät saatiin koulurakennuksesta. Näin säästettiin aikaa ja rahaa hammashoitolan perustamisessa.

Uuden hammashoitolan tilat saavat kiitosta käyttäjiltään

Sen lisäksi, että kyläläiset ovat olleet tyytyväisiä palvelun säilymiseen lähellä, ovat tilat itsessään saaneet kehuja käyttäjiltään.

"Yhteistyö oli suunnittelun ja rakentamisen osalta toimivaa. Yhteydenpito oli helppoa ja nopeaa ja muutokset hyvin toteutettavissa. Tilat ovat siistit, ja kokonaisuudessaan olen työnantajana iloinen, että henkilöstö pääsi puhtaisiin tiloihin."

Hanna Piiroinen
Osastonhoitaja, Suun terveydenhuolto, Siunsote

Healthcare-Joensuu-Finland-C90-2020-9-1 (1)

Hammashoitolaan sisältyy myös valoisa odotushuone.

Moduulitilojen joustavuus konkretisoituu Enon hammashoitolassa

Antti Turunen arvioi, että tulevaisuudessa moduulitiloja saatetaan nähdä yhä enemmän myös terveydenhuollon tiloina.

Moduulitilat tuovatkin joustavuutta kunnan käytössä oleviin tiloihin, kun syntyvään tilantarpeeseen saadaan ratkaisu vain muutamassa kuukaudessa. Ja toisaalta turhaksi jääneestä tilasta päästään nopeasti eroon.

Eri tarkoituksiin luotuja moduulitiloja voidaan lisäksi yhdistellä niin, että yhdelle tontille saadaan monia eri kunnan palveluja tarjoava kokonaisuus: kokonainen palvelukortteli.

Healthcare-Joensuu-Finland-C90-2020-3-1 (1)