Cramo-0020-2 (1)

Adapteo toi avun Ahmon koulun ahdinkoon

Ahmon koulu Siilinjärvellä on kamppaillut jo jonkin aikaa vanhan koulurakennuksen sisäilmaongelmien kanssa. Osa koulun toiminnoista on jo aiemmin toiminut väliaikaisissa tiloissa, mutta vuoden 2017 taitteessa huomattiin, että koululle tarvittiin pikaisesti lisää puhdasta ja terveellistä tilaa.

Toimitettu koulurakennus:

  • Kaksi kerrosta
  • L-mallinen rakennus
  • C90-moduuleista
  • Erityistilat: musiikinluokka, kotitalousluokka, kuvaamataidonluokka, opettajanhuone, toimistotilaa

 

Koulurakennusten sisäilmaongelmat ovat monen muun kunnan tavoin olleet ongelma Siilinjärvellä. Ahmon koulun rakennus on ollut osittain käyttökelvottomassa kunnossa jo aiemmin. Adapteo toimitti kesällä 2018 uuden koulutilakokonaisuuden Ahmon koululle, jossa koulutyötä on pystytty jatkamaan terveellisissä olosuhteissa.

Ahmon koulu ei ole ensimmäistä kertaa väistötiloissa

Tilaongelma ei ollut koululle uusi, sillä osa koulun toiminnoista oli jo valmiiksi siirrettävissä tiloissa. Koululle oli toimitettu väliaikaisia tiloja kahdesti aiemmin. Toinen kokonaisuuksista oli Adapteon aiemmin rakentama ja toinen toisen alan yrityksen toimittama.

"Niin oppilaat kuin opettajat viihtyvät uusissa tiloissa hyvin."

Heikki Pulkkinen
Ahmon koulun rehtori

Ahmon koulun rehtorille Heikki Pulkkiselle tilanne oli siis jo tuttu, ja hänen mukaansa uusien tilojen hankinta ei tuottanut juurikaan mitään yllätyksiä.

Erityistä kiitosta saa Adapteon toimittamien tilojen valoisuus ja avaruus. Verrattuna vanhaan koulurakennukseen uusissa tiloissa erilaista olivat isot ikkunat ja vaaleat uudet pinnat.

Adapteo-0012-2

Uudet koulutilat ovat valoisat ja avarat.

Yhteistyö Adapteon kanssa on ollut positiivinen kokemus

Kysyttäessä yhteistyöstä Adapteon kanssa, Pulkkinen vahvistaa kaiken menneen omasta näkökulmastaan oikein hyvin. Hänen mukaansa Adapteolta sai aina tarvittavan henkilön kiinni, ja yhteistyö sujui jouhevasti. Toimitusaikatauluongelmista huolimatta kokemus yhteistyöstä on ollut kaiken kaikkiaan positiivinen.

Saman toteamuksen allekirjoittaa Adapteon puolelta projektista vastannut Senior Sales Manager Vesa Saarinen. Saarisen mukaan projekti oli alkuasetelmiltaan haastava tilojen sommittelun ja tiukan aikataulun suhteen.

Uuden rakennuksen tontilla oli jo ennestään kaksi väliaikaista tilakokonaisuutta, joten uuden tilan oli sopeuduttava rajattuun tilaan. Tilasuunnittelua tehtiin kuitenkin tiiviisti yhteistyössä asiakkaan kanssa, jotta kaikki halutut tilat saataisiin otettua mukaan kokonaisuuteen ja mahdutettua tontille.

Lopputuloksena oli kaksikerroksinen L:n mallinen rakennus, joka koottiin moderneista C90-moduuleista. Saarisen mukaan vaivannäkö palkitsi lopussa, kun tiloista saatiin asiakkaan toiveita ja tarpeita vastaava kokonaisuus.

Myös erityisaineet saivat omat tilansa uuteen koulurakennukseen

Adapteon toimittamiin koulutiloihin rakennettiin perinteisten opetustilojen lisäksi erityisluokat kotitalouden, musiikin ja kuvataiteiden opetukseen. Koulun rehtorin Heikki Pulkkisen mukaan opetus on jatkunut ennallaan myös taide- ja taitoaineissa koulurakennuksen vaihdosta huolimatta.

Hänen mukaansa uusissa tiloissa on toki jouduttu tekemään joitain kompromisseja uuden tilan koon suhteen, mutta opetuksen sisältö on pystytty pitämään ennallaan.

Ahmon koulun musiikkiluokka Adapteon väistötiloissa

Musiikintunnit ovat jatkuneet entisellään uusissa tiloissa.

Erityisaineluokkien lisäksi uusissa väistötiloissa kiinnitettiin huomiota myös opettajanhuoneeseen ja muihin toimistotiloihin. Niistä haluttiin saada mahdollisimman viihtyisät ja tarpeita vastaavat.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki Ahmon vanhan koulurakennuksen suhteen

Toistaiseksi ei ole tiedossa, missä Ahmon koulu tulee toimimaan tulevaisuudessa. Vaihtoehtoina on joko vanhan koulurakennuksen korjaaminen tai uuden rakentaminen. Siihen asti koulutyö jatkuu kuitenkin siirrettävissä tiloissa.

Adapteon tilat ovat vuokralla Ahmon koululla juuri sen ajan, kun koulu niitä tarvitsee. Alkuperäistä 24 kuukauden vuokra-aikaa voidaan tarvittaessa muokata koulun tarpeiden mukaan. Tilakokonaisuutta voidaan esimerkiksi kasvattaa tai pienentää muuttuvan tarpeen mukaan sopimuskauden aikana.

Ahmon koulun opettajainhuone Adapteon väistötiloissa

Myös opettajienhuoneesta haluttiin viihtyisä ja toimiva.