Ketterästi mukautuva hoivaympäristö – Adapteo Care

Kodinomainen ja turvallinen hoivaympäristö elämän eri vaiheisiin

Käyttökustannuksiltaan taloudellinen sekä kiertotalouden mukaisiin ratkaisuihin perustuva, moderni ja tilava moduulijärjestelmä, joka mukautuu järkevästi tiloiltaan käyttäjien määrän sekä haluttujen toiminnallisuuksien mukaan.

Siinä olivat päätavoitteemme, kun lähdimme suunnittelemaan Care-hoivaympäristöä.

Tavoitteemme toteutuivat.

Adapteo Care

Hoivarakennuksille ja etenkin julkisille rakennuksille on nykyään todella paljon kansallisia ja EU-tasoisia vaatimuksia. Niitä on sekä rakenteita että rakennuksen koko elinkaarta koskien.

Yhteistyössä kanssamme on mahdollista suunnitella ja toteuttaa hoivaympäristö, jonka koko on kätevästi muokattavissa asukasmäärän mukaan, joka on talotekniikaltaan ja asuinmukavuudeltaan huippuluokkaa ja joka silti täyttää Suomen hiilineutraalius-, kiertotalous-, sekä puurakentamisen osuuteen liittyvät tavoitteet.

Varaa tästä veloitukseton 30 min suunnitteluaika.

Oikein mitoitetut tilat ja palvelut - tyytyväiset käyttäjät

Hoiva-asumisen tarve ja muoto muuttuvat jatkuvasti. Tilojen puutteen vuoksi joudutaan joskus turvautumaan myös väliaikaisiin tiloihin, joita ei ole suunniteltu hoivapalvelukäyttöön esimerkiksi esteettömyyden kannalta.

Alusta alkaen hoivakäyttöön suunnitelluissa modulaarisissa Care-rakennuksissamme on esteettömyys ja turvallisuus huomioitu parhaalla mahdollisella tavalla.
Esteettömyys huomioidaan myös muuten kuin pelkän liikkumisen tasolla. Esimerkiksi tummuus- ja tuntokontrasteilla helpotetaan näkövammaisten elämää. Liiketunnistimilla toimiva led-valaistusjärjestelmä turvaa kaikkien moduulirakennuksessa liikkuvien kulkua ja linoleum lattiamateriaalina ehkäisee liukastumisia.

Tutustu hoivarakennuksiimme

Haluatko tietää, miltä Adapteo-hoivarakennuksen pohjapiirustus voisi näyttää? Lataa mallipohjamme ja havainnekuvat keskikoisesta hoivakodista.

 

Lataa mallipohjat

Aina sopiva

Turvalliset rakenteet, jotka eivät rajoita tulevaisuutta  – helposti ja riskittömästi.

 • Moduulijärjestelmä mukautuu joka tilanteeseen
 • Omaksi tai pitkäaikaiseen vuokraukseen
 • Voidaan käyttää uudelleen toisessa paikassa ja käyttötarkoituksessa
 • Julkiseen tai yksityiseen käyttöön
 • Ylläpito- ja huoltopalvelut käytössäsi 24/7 (vuokramalli)
 • Edistyksellinen ja taloudellinen talotekniikka
 • Arkkitehtuuri sopii ympäristöön ja sisätilat ovat toiminnalliset

Täyttää kansalliset kestävän kehityksen tavoitteet

Tuemme Suomen valtiollisia kestävän kehityksen tavoitteita. Valtion tähtäimessä on, että tulevaisuudessa rakentaminen perustuu kiertotalouden mukaisiin ratkaisuihin ja tavoitteena on vauhdittaa
modulaarista rakentamista.

Lisäksi julkisissa hankinnoissa pyritään siirtymään puupohjaisten tuotteiden käyttöön sen suotuisten ympäristövaikutusten vuoksi. Rakennusten terveellisyyttä, turvallisuutta ja viihtyisyyttä halutaan
parantaan, joten puun käyttö on senkin vuoksi suositeltua. Tavoitteena on, että vuoteen 2035 mennessä Suomessa suurin osa rakennuksissa valmistetaan kierrätetyistä, uusiutuvista tai vähähiilisistä raaka-aineista.

 • Kiertotaloudellinen rakennuskonsepti
 • Täyttää puurakentamisen vaatimukset julkisille rakennuksille
 • Hiilineutraaliustavoitteiden mukainen
 • Modulaarinen rakennuskonsepti
 • Koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki laskettu

Miten toimiva hoivaympäristö rakennetaan?

Adapteon uuden A16-moduulisarjan ansiosta sekä asukkailla että henkilökunnalla on viihtyisät ja väljät tilat. Tilat ovat todella toimivat sekä kodinomaiset materiaaleiltaan ja väreiltään.

Adapteo-hoivaympäristössä on valmiina varaukset monille erilaisille heikkovirtajärjestelmille ja automaatiolle, kuten esimerkiksi kulunvalvonta- ja kutsujärjestelmille. 

Lisäksi talotekniikassa on varauduttu huonekohtaiseen sisäilman laadun hallintaan ja seurantaan. 

Käytämme moduulirakennuksissamme energiaa säästävää teknologiaa, joka minimoi niiden käyttökustannukset.

 

Tutustu hoivakotirakentamiseen ja rakentamiimme tiloihin

Haluamme rakentaa hoivakoteja, joissa eletään hyvää elämää. Mitä se tarkoittaa?

Enon hammashoitola Joensuussa sai jäädä omalle kylälle, kun korvaavat tilat saatiin Adapteolta. Lue, miten tilat ovat sopineet hammashoitoon!

Boråsin sairaalassa päätettiin purkaa vanha lasten ja nuorten psykiatrisen osaston rakennus ja rakentaa tilalle uusi. Rakennusurakan aikana osasto ...

Näin se toimii

Haluatpa sitten täydentää olemassa olevaa rakennusta tai rakentaa kokonaan uuden, meillä on ratkaisu. Tilanteesi on ainutlaatuinen, minkä vuoksi sovitamme vuokraustavan sen mukaan ja varmistamme, että saat tarpeeseesi optimaalisen ratkaisun.

 

 

 

 

Haluaisin jutella myyjän kanssa?

Hei,
haluatko tietää lisää kuinka voimme rakentaa mukautuvan rakennuksesi yhdessä?

Löydämme varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun!

Voit lähettää kysymyksesi tästä