ADAPTEO GROW – mukautuvaa tilaa kasvuun

Turvallinen ja oppimiseen innostava päiväkoti

Kehitimme yhdessä käyttäjien ja asiantuntijoiden kanssa uuden, entistä tilavamman ja pitkäaikaiseen käyttöön soveltuvan päiväkotimalliston laadukkaan ja turvallisen varhaiskasvatuksen pohjaksi. Moduulirakenteinen päiväkoti vastaa lasten, henkilökunnan ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin tukien kasvatuksen pedagogisia tavoitteita.

Tuloksena ovat mukautuvat  ja leikkisät tilat kasvuun sekä oppimiseen.

 

 

Adapteo Grow -päiväkoti

Tavoitteenamme oli suunnitella moderni päiväkoti, joka on turvallinen käyttäjilleen ja joustaa yhteiskunnan muutosten mukana. Päiväkodin innovatiiviset tilaratkaisut on kehitetty yhteistyössä varhaiskasvatuksen, opettajien sekä pedagogisen arkkitehtuurin ammattilaisten kanssa.

Lopputulokseksi saatiin viimeisimpien rakennusvaatimusten mukainen ja käyttömukava päiväkoti, jonka tilojen muokattavuus ja kustannustehokkuus ovat huippuluokkaa. Adapteo Grow tarjoaa muuntautuvat ja turvalliset tilat yhteisölliseen oppimiseen, leikkimiseen ja lepäämiseen.

Haluatko tutustua tarkemmin Adapteo Grow -päiväkoteihin?

 

Tilat varhaiskasvatuksen muuttuviin tarpeisiin

Ideaalitilanteessa päiväkotitilat muuttuvat yhdessä yhteiskunnan kanssa sen tarpeisiin vastaten. Adapteon kehittämä ja helposti muokattava Grow-päiväkoti on suunniteltu juuri tätä varten. Pitkäaikaiseen käyttöön suunnitellun uuden modulaarisen päiväkotirakennuksen hankinta onnistuu joustavasti ja nopeasti ja sen tiloja voi muokata helposti koska tahansa.

Moduulirakenteiden ja Adapteon yhdessä ammattilaistiimin kanssa kehittämien tilojen ansiosta päiväkoti pystytään suunnittelemaan ryhmäkohtaisesti ja eri ikäisten lasten pienryhmät huomioiden. Kaikki moduulirakennukseen tarvittavat tilat mahdollistavat 16 metrin runkosyvyytensä ja varustelunsa ansiosta eri tilojen ja ryhmien yhdistelyn ryhmätoimintaa varten ja toisaalta eriyttämisen omille kotialueilleen. Näin luodaan optimaalinen oppimisympäristö elämän tärkeimpään vaiheeseen.

Laadukas ja kestävä ratkaisu

Lapsissa on tulevaisuus, ja sitä pitää tukea yhdessä tuumin.

 • Käyttäjiensä tarpeisiin mukautuvia päiväkoteja
 • Pedagogisia tavoitteita tukevat tilat
 • Kiertotalous mahdollistaa uudelleenkäytön
 • Suunniteltu pitkäaikaiseen vuokraukseen
 • Turvallinen talotekniikka tukee viihtyvyyttä ja oppimista
 • Modernit ja viihtyisät moduulit ovat joustavasti muokattavissa
 • Puu päärakennusmateriaalina pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi

Oppimiseen innostavat tilat

Adapteo-päiväkodin tilat pystytään suunnittelemaan ryhmäkohtaisesti, ottaen huomioon myös esikoulu-
ikäisten lasten tarpeet.

Päiväkodista voi löytyä esimerkiksi seuraavat tilat:

 • Pienryhmäkohtaiset tilat ryhmä-, leikki- ja nukkumatiloineen
 • Esiopetuksen tilat
 • WC- ja pesutilat
 • Kuraeteiset ja pukeutumiseteiset
 • Jakelu- tai valmistuskeittiö ja ruokailutilat
 • Henkilökunnan tilat
 • Siivous- ja tekniikkahuoneet
 • Varastotilat

Mistä turvallinen päiväkoti koostuu?

Joustavat tilat on suunniteltu päiväkodin arkeen: leikkimiseen, oppimiseen, nukkumiseen ja ruokailuun. Jokaiselle päiväkotiryhmälle voidaan toteuttaa yksilölliset tilat, jotka voidaan jakaa pienempiin tiloihin tai pitää avoimena yhteisiä hetkiä, kuten liikuntaa ja ruokailua varten. Sisäkattojen akustiikkalevyt estävät kaikua tehden äänimaailmasta rauhallisemman, ja suuret ikkunat tuovat tiloihin valoa ja avaruutta.

Adapteo Grow -päiväkodit ovat huolettomia käyttää, sillä pintamateriaalit ovat hygieenisiä sekä helposti puhdistettavia ja talotekniikka on koteloitu tai asennettu turvallisesti rakenteiden sisälle. Vesikiertoisen lattialämmityksen ansiosta lapset voivat leikkiä mukavasti myös lattialla, led-valaisinjärjestelmän mahdollistaessa valaistuksen säätämisen sopivaksi sekä lepohetkiin että opetustilanteisiin. Myös tieto- ja viestintätekniikka on suunniteltu tukemaan oppimista.

Millainen päiväkoti voisi olla?

Lataa Adapteo Grow -päiväkodin pohjakuva.

Lataa mallipohja

Tutustu rakentamiimme oppimisen tiloihin

Adapteon Orimattilaan toimittama päiväkotirakennus kerää ylistäviä kommentteja käyttäjälähtöisyydellään. Lue lisää!

Tursolan päiväkoti joutui etsimään uudet päiväkotitilat nopeasti tulipalon takia. Päiväkoti saikin uudet tilat ...

Adapteo rakensi Kempeleen Ylikylän koulun yhteyteen koulurakennuksen, joka on yhdistetty käytävällä sydänkouluun. Projekti saatiin vietyä ...

Näin se toimii

Haluaisitko mukauttaa olemassa olevaa päiväkotia vai rakentaa kokonaan uuden? Tarjoamme aina tilanteeseesi sopivimman ratkaisun. Sovitamme vuokraustavan tilanteesi mukaan ja varmistamme sujuvan hankinnan aina tilauksesta toimitukseen ja käyttöön. Adapteo Grow on tarkoitettu yli 5 vuoden vuokra-ajalle tai pysyväksi ratkaisuksi.

 

 

 

 

Haluaisitko jutella myyjän kanssa?

Hei,
haluatko saada lisätietoa mukautuvan rakennuksesi toteuttamisesta yhdessä?

Löydämme varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun!

 

 

Voit lähettää kysymyksesi tästä