Ympäristömme hyväksi

Tilaa kasvaa myös tulevaisuudessa

Kannamme kortemme kekoon nyt ja tulevaisuudessa

Ympäristö ja sen suojelu on meille Adapteolla tärkeää. Rakentamalla energiatehokkaita rakennuksia ja pitämällä oman ympäristöjalanjälkemme hallinnassa teemme oman osamme, jotta myös tulevaisuudessa kaikilla olisi tilaa kasvaa, rakentaa ja kehittyä.

Energiatehokkaita rakennuksia

Missä oikeasti voimme vaikuttaa, on energiatehokkaiden rakennusten rakentaminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että moduulirakennuksemme kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa. Säästämme energiaa, kun rakennuksemme ovat hyvin eristettyjä, ikkunat ja ovet ovat tiiviitä sekä käytämme energiaa säästäviä lämmitysjärjestelmiä, kuten lämpöpumppuja ja kaukolämpöä.

Puurakentaminen pienentää hiilidioksidi­päästöjä

Jotkut moduuleistamme on rakennettu pääosin tai lähes kokonaan puusta. Tämä madaltaa moduulirakennuksen hiilijalanjälkeä. Lisäksi päästöt puumoduulin valmistuksen aikana ovat pienemmät.

Säästetään sähköä

Moduulirakennuksissa on mahdollisuus madaltaa sähkönkulutusta monella eri tapaa. Olemme tehneet sähkön säästämisestä helppoa etenkin uusimmissa moduuleissamme. Energiatehokasta led-valaistusta säätelee liikkeentunnistin, joka sammuttaa valot tilan ollessa käyttämättömänä. Lisäksi käytämme ainoastaan laadukkaita energiaa säästäviä ilmanvaihtokoneita.

Adapteon toiminta perustuu vuokraukselle

Rakennuksen vuokraus on malliesimerkki nykypäivän kiertotaloudesta. Kun vuokraat moduulirakennuksen, voit olla varma, että vuokra-ajan jälkeen itsellesi tarpeeton rakennus saa uuden elämän jossain muualla. Jokaisen moduulin elinkaari on noin 20 vuotta. Jokainen moduuli voidaan siis vuokrata jopa viisi kertaa viiteen eri kohteeseen.

Pysyvän rakennuksen rakentamisella ja purkamisella on aina merkittäviä ympäristövaikutuksia. Moduulirakennuksilla tämä vaikutus on kuitenkin huomattavasti pienempi.

Lue lisää vuokrauksesta

Kompensoimme hiilidioksidipäästöjämme

Sen lisäksi, että teemme tiloistamme ympäristöystävällisiä ja pyrimme omassa toiminnassamme mahdollisimman pieniin päästöihin, me Adapteolla myös kompensoimme aiheuttamiamme päästöjä.

Eräs esimerkki päästöjen kompensointiprojekteistamme on ollut 5 000 puun istuttaminen Keniaan. The Kenya Agricultural Carbon -projektin tavoitteena on ollut luoda uusia hiilinieluja ja auttaa paikallisia viljelijöitä kasvattamaan parempia satoja ja lopulta ansaitsemaan paremman toimeentulon viljelystä.

Artikkeleitamme aiheesta

Adapteo mukana rakennusten hiilijalanjälkilaskurin testausvaiheessa

Rakennusala on yksi suurimmista kasvihuonekaasujen eli mm. hiilidioksidin, metaanin ja otsonin tuottajista Suomessa. Nykyinen tilanne on herättänyt Suomen päättäjät etsimään keinoja rakennusalan päästöjen pienentämiseksi. Ratkaisuksi kaavaillaan kansallista rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmän luomista eli kansankielisemmin hiilijalanjälkilaskuria.

Lue lisää

Rakentaminen kuluttaa luonnonvaroja ja tuottaa jätettä

Suomessa eniten luonnonvaroja kuluttava yksittäinen ala on rakentaminen. Perinteinen rakentaminen tuottaa myös miljoonia tonneja jätettä vuosittain. Lue, miksi moduulirakentaminen keventää tätä kuormaa!…

Lue lisää

Ota yhteyttä

Olemme täällä sinua varten

Olemme tehneet siirrettävien koulutilojen hankinnasta mahdollisimman helppoa ja suoraviivaista. Olemme täällä sinua varten auttamassa valinnoissasi, jotta saisit aina sen, mitä rakennukseltasi tarvitset. Ota meihin yhteyttä, ja autamme sinut alkuun tilojen hankinnassa.