Adapteon toimittama rakennus Helsingin palloseuralle

Helsingin palloseuralle uusi särmikäs seuratalo

Helsingin palloseura sai uuden modernin toimisto- ja pukuhuonerakennuksen, jonka tilat läpäisivät jopa Kansallisen Liigan tiukat lisenssivaatimukset. Päänavaus on tehty, ja nyt Adapteolla on pukuhuonerakennukselle valmis konsepti. Missä Adapteon palloseuratalo nähdään seuraavaksi?

Toimitettu toimisto- ja pukuhuonerakennus

  • I:n muotoinen rakennus
  • Yksi kerros
  • Kerrosala yhteensä 271 m2
  • Pukuhuonetilat ja pesutilat sekä pelaajille että tuomareille. Toimistotilat ja taukotila, jossa minikeittiö.
  • Pulpettikatto

Joustavat tilat veivät voiton

Taipuuko Adapteon muunneltava rakennus jalkapalloseuran toimisto- ja pukuhuonetiloiksi? Ehdottomasti! Sen ovat todenneet myös Helsingin palloseuran joukkueet ja henkilökunta.

Helsingin palloseuran puheenjohtaja Jarmo Santala toteaa, että seuran uusien toimisto- ja pukuhuonetilojen keskeisin ominaisuus on joustavuus.

– Funtsimme erilaisia vaihtoehtoja, ja joustavuus oli meille tärkeä valintaan vaikuttanut kriteeri.

Syksyllä 2021 valmistuneita tiloja käytetään jo ahkerasti. Tilat ovat HPS:n henkilökunnan ja kaikkien seuran joukkueiden päivittäisessä käytössä.

– Tilojen käyttäjiltä on tullut paljon positiivista palautetta. Muun muassa henkilökunta on sanonut, että kunnon toimistotila lisää merkittävästi työmotivaatiota, Santala kertoo.

Helsingissä tiukat vaatimukset rakennuksen ulkomuodolle

Adapteon aluemyyntipäällikkö Timo Rinkinen kertoo, että HPS:n uusi rakennus on Adapteon ensimmäinen ylemmän sarjatason jalkapalloseuran toimisto- ja pukuhuonerakennus.

– Muutkin seurat ovat olleet kiinnostuneita Adapteon rakennuksesta, mutta yhden seuran hanke keskeytyi koronapandemian vuoksi.

Olemme erityisen iloisia tilojen avaruudesta, puhtaudesta ja uudenaikaisuudesta.

Jarmo Santala, puheenjohtaja, Helsingin palloseura

HPS:n hanketta ei hidastanut enää pandemia, mutta rakennuslupa heltisi vasta mutkien kautta. Helsinki asettaa vaatimuksia myös väliaikaisten rakennusten kattomuodolle.

– Helsingin kaupungin kaavoitusosasto ja julkisivulautakunta asettivat aikaisemmista projekteista poiketen erityisvaatimuksia rakennuksen kattomuodolle ja ulkoverhousmateriaalille. Jouduimme myös muuttamaan rakennuksen suunniteltua sijaintia. Rakennusluvan saamisen takia hanke hieman viivästyi, Rinkinen harmittelee.

Tilat saivat Kansallisen Liigan hyväksynnän

– Olemme erityisen iloisia tilojen avaruudesta, puhtaudesta ja uudenaikaisuudesta. Erityisesti pesutilojen suihkukaapit ovat herättäneet muotoilullaan paljon huomiota, HPS:n Jarmo Santala juttelee.

Rakennus palvelee loistavasti Helsingin Palloseuran yli tuhatlukuista jäsenistöä.

Jarmo Santala, puheenjohtaja, Helsingin palloseura

Erikoinen yksityiskohta on, että Suomen Palloliitto halusi tarkastaa tilat ennen niiden käyttöönottoa.

– Kyse oli siitä, että seuramme naisten joukkue pelaa Kansallista Liigaa, jossa pukukopeille, mediatiloille ja muille sosiaalitiloille on selkeät lisenssivaatimukset. Onneksi uusi HPS-talomme täytti ne hyvin.

Päänavaus uudenlaisille seurarakennuksille

Adapteon näkökulmasta moni rakennustekninen asia on nyt testattu ja hyväksi todettu. Toimisto- ja pukuhuonerakennuksien yhdistelmiä voidaan jatkossa rakentaa nopeammin ja tehokkaammin.

– Nyt kun ensimmäinen pukuhuonerakennuksemme valmistui, meillä on sille jatkossa valmis konsepti, Adapteon Timo Rinkinen iloitsee.

Rinkinen sanoo, että tämän kaltaisia uusia päänavauksia tarvitaan säännöllisesti.

– HPS:n pilottiprojektin jälkeen meidän ei tarvitse enää keksiä pyörää uudelleen, vaan voimme käyttää hyväksi olemassa olevaa mallia ja karttunutta tietotaitoa seuraavissa vastaavissa projekteissa.

HPS:n Jarmo Santala toteaa, että toimisto- ja pukuhuonerakennus on rajalliseen tonttipinta-alaan sovitettu, erittäin onnistunut tilaratkaisu.

– Rakennus palvelee loistavasti Helsingin Palloseuran yli tuhatlukuista jäsenistöä HofS Areenan sosiaalitiloina. Suurkiitokset Adapteolle!

2K-Adapteo-HPS-17-1

Referenssit

Kempeleeseen näyttävä ja toimiva koulurakennus pysyvään käyttöön

Adapteo rakensi Kempeleen Ylikylän koulun yhteyteen koulurakennuksen, joka on yhdistetty käytävällä sydänkouluun. Projekti saatiin vietyä ...

Tulevaisuuden terveyskeskus on muuntojoustava

Kiertotalous, muuntokyky ja toiminnallisuus on huomioitu Adapteon tiloissa hyvinvointi- ja terveyssektorille.