Adapteon johdon osavuosiselvitys tammi-maaliskuu 2020: Vakaa liiketoimintamalli pitkäaikaisilla sopimuksilla

Adapteo Oyj:n lehdistötiedote 14.5.2020 klo 7.30 CEST

Tammi-maaliskuu 2020

  • Vuokratuotot olivat 31,5 (33,2) miljoonaa euroa. Kiinteillä valuuttakursseilla vuokratuotot
    laskivat 4 %.
  • Liikevaihto oli 49,1 (52,8) miljoonaa euroa. Kiinteillä valuuttakursseilla liikevaihto laski 6 %.
  • Vertailukelpoinen käyttökate oli 20,4 (22,4) miljoonaa euroa, laskua edellisvuodesta oli 9 %. Vertailukelpoinen käyttökatemarginaali oli 41,6 % (42,5).
  • Liiketoiminnan rahavirta ennen kasvuinvestointeja oli 7,9 (24,3) miljoonaa euroa.
  • Kasvuinvestoinnit olivat 3,6 (10,5) miljoonaa euroa.
  • Nettovelan suhde vertailukelpoiseen käyttökatteeseen oli 4,6x.

Toimitusjohtajan kommentit

Vuosineljänneksen kahden ensimmäisen kuukauden tulos kehittyi edellisen vuoden mukaisesti, mutta maaliskuussa markkina-aktiviteetti oli huomattavasti vähäisempää maailmanlaajuisen pandemian seurauksena. Ensimmäisen neljänneksen lopussa näkyi jo negatiivisia vaikutuksia uusiin tilauksiin ja tulokseen, erityisesti lyhyempiä vuokra-aikoja sisältävissä segmenteissä, kuten tapahtumaliiketoiminnassa. Myös yksityisen sektorin toimistojen kysyntä oli vähäisempää, sillä asiakkaiden tilojen laajennussuunnitelmia on lykätty tai peruutettu. Sosiaalisen infrastruktuurin ydinsegmentissämme päätöksentekoprosessit ovat olleet odotettua hitaampiapandemian vaikutuksesta .  

Pandemian kokonaisvaikutuksia ei voida vielä arvioida. Meillä on kuitenkin Pohjois-Euroopassa johtava asema, joka perustuu vakaaseen liiketoimintamalliin ja hyvään likviditeetti- ja rahoitustilanteeseen. Sen ansiosta olemme valmiina väliaikaiseen taantumaan ja voimme sopeutua uusiin olosuhteisiin säilyttäen tai jopa vahvistaen kilpailukykyämme.

Konferenssipuhelu

Konferenssipuhelu, johon sisältyy esitys sijoittajille, analyytikoille ja medialle, pidetään tänään klo 09.00 CEST. Konferenssipuheluna ja webcastina lähetettävän esityksen pitävät toimitusjohtaja Philip Isell Lind af Hageby ja talousjohtaja Erik Skånsberg. Englanninkielinen tilaisuus alkaa esityksellä, ja kysymyksiä voi esittää sen jälkeen. Tallennettu versio on saatavilla tilaisuuden jälkeen osoitteessa adapteogroup.com kohdassa Sijoittajat.

Puhelinnumerot ja linkit konferenssipuheluun:

Suomi: +358931583775, Ruotsi: +46850558350, UK: +443333009273

Linkki Webcast-lähetykseen: https://tv.streamfabriken.com/adapteo-q1-2020

 
Lisätietoja antavat:

Philip Isell Lind af Hageby, toimitusjohtaja, +46 73 022 19 36, philip.isell@adapteo.com
Niklas Alm, sijoittajasuhdejohtaja, +46 708 24 40 88, niklas.alm@adapteo.com


Adapteo lyhyesti

Adapteo on johtava pohjoiseurooppalainen joustava kiinteistöyhtiö. Rakennamme, vuokraamme ja myymme mukautettavia rakennuksia kouluiksi, päiväkodeiksi, hoiva-alalle, toimistoiksi, majoitustiloiksi ja tapahtumiin. Tiedämme, että yhteiskuntamme muuttuu valtavasti tulevina vuosina. Mitä tahansa tulevaisuus tuokaan, uskomme, että mukautettavuus on paras ratkaisu. Modulaarisen ja kestävän rakennuskonseptimme ansiosta rakennustemme käyttötarkoituksen voi vaihtaa tai niitä voi muuntaa, suurentaa tai pienentää muutamassa viikossa. Rakennuksemme voi ottaa käyttöön muutamaksi päiväksi tai toistaiseksi ja ne on aina optimoitu senhetkisiin tarpeisiin. Näin rakennamme mukautuvia yhteiskuntia.

Adapteo on listattu Nasdaq Tukholmassa ja se toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa. Vuonna 2019 Adapteon liikevaihto oli 216 miljoonaa euroa.

http://www.adapteogroup.com/fi/

Release

20200514-Adapteo-Q1-pressrelease-FI