Adapteon ensimmäiset rakennukset Fehmarninsalmen kiinteän yhteyden hankkeeseen ovat valmiina asuttaviksi heinäkuussa

Fehmarn Belt -tunnelin, maailman pisimmän maantie-rautatietunnelin rakentaminen meren pohjassa Tanskan ja Saksan välillä, on vihdoin aloitettu. Adapteo on valittu tarjoamaan muunneltavia rakennuksia 30 000 neliömetrin verran FLC Villageen Rødbyhavnissa Tanskassa, joka on rakennettu tarjoamaan tuhansille projektin parissa työskenteleville ihmisille asuntoja, palveluita ja virkistystiloja. Tätä tarkoitusta varten Adapteo on suunnitellut täysin uudet rakennukset, ja ensimmäiset tulevat olemaan käyttövalmiita 21. heinäkuuta.

EU on nimennyt vuoden 2021 rautateiden vuodeksi korostamaan kestävintä, innovatiivisinta ja turvallisinta kulkuvälinettä – junaa. Siksi onkin sopivaa, että tämä on myös uraauurtava vuosi yhdelle Euroopan suurimmista infrastruktuurihankkeista, upotetusta tunnelista Fehmarn Belt Fixed Link Tanskan Rødbyhavnin ja Puttgardenin, Saksan välillä. 18 kilometrin maantie-rautatietunnelilla odotetaan olevan suuri vaikutus myös Ruotsin teollisuuteen, koska se mahdollistaa matkustamisen Juutinrauman alueelta Hampuriin lyhyemmässä ajassa kuin Tukholmaan. Tunnelin rakentaminen luo myös uusia työpaikkoja Tanskassa. Tarjotakseen työntekijöille asuntoja, palveluita ja virkistystiloja, Rødbyhavnissa sijaitseva FLC Village on parhaillaan rakenteilla. FLC Tunnel Group North I / S, Femern A / S: n omistajan nimeämä konsortio, joka vastaa Fehmarn Belt -tunnelin rakentamisesta, on antanut Adapteolle tehtäväksi toimittaa ja hallita kylää munneltavilla rakennuksilla.

”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota laadukkaita ja joustavia asumis- ja virkistystiloja ihmisille, jotka työskentelevät tämän valtavan infrastruktuuriprojektin parissa. Tämä on Adapteon historian suurin tilaus, ja olemme sekä iloisia että nöyriä tästä mahdollisuudesta olla osana tunnelin toteutumista, joka yhdistää Tanskan – ja laajemmin Pohjoismaat  Manner-Eurooppaan ”, sanoo Phillip Isell Lind af Hageby, Adapteo-konsernin toimitusjohtaja.

30000 neliömetrin FLC Village –kylä tarjoaa kaikkea asunnoista, kuntosaleista, minimarketeista, kampaamoista ja kohtaamispaikoista, joissa on vapaa-ajan toimintaa, pukuhuoneisiin ja ruokalaan. Örjan Berg Adapteolla vastaa erityisesti tätä tarkoitusta varten kehitettyjen rakennusten upouudesta suunnittelusta. Tällä hetkellä hän on paikalla Tanskassa tukemassa projektia.

”Rakennukset ovat 9×3 metrin suuuisia ja sisältävät oman huoneen kylpyhuoneen suihkulla ja wc: llä kaikille asukkaillesekä esimerkiksi virkistystiloja ja ulkoterassit. Emme ole rakentaneet tällaisia aiemmin, joten on hienoa nähdä, kuinka rakennukset rakentuvat”, kertoo Adapteon tuotepäällikkö Örjan Berg.

Rakentaminen aloitettiin toukokuun lopulla, ja ensimmäiset neljä rakennusta ovat käyttövalmiita heinäkuun lopulla. Rakennuksia rakennetaan yhteensä 42, ja Fehmarn Belt -hankkeen työntekijät voivat muuttaa asumaan rakennuksiin sen mukaisesti kun rakennukset valmistuvat.

”Rakentamisemme etenevät suunnitelmien mukaan, ja odotamme innolla päästäksemme toivottamaan työntekijät tervetulleeksi tervetulleeksi uuteen majoitukseen.”, sanoo Örjan Berg.

Lisätietoja antaa:

Hanna Wennberg, markkinointi-, viestintä- ja kestävän kehityksen johtaja, 
+46 76 256 10 62, hanna.wennberg@adapteo.com

 


Adapteo lyhyesti

Adapteo on johtava pohjoiseurooppalainen joustava kiinteistöyhtiö. Rakennamme, vuokraamme ja myymme mukautettavia rakennuksia kouluiksi, päiväkodeiksi, hoiva-alalle, toimistoiksi, majoitustiloiksi ja tapahtumiin. Tiedämme, että yhteiskuntamme muuttuu valtavasti tulevina vuosina. Mitä tahansa tulevaisuus tuokaan, uskomme, että mukautettavuus on paras ratkaisu. Modulaarisen ja kestävän rakennuskonseptimme ansiosta rakennustemme käyttötarkoituksen voi vaihtaa tai niitä voi muuntaa, suurentaa tai pienentää muutamassa viikossa. Rakennuksemme voi ottaa käyttöön muutamaksi päiväksi tai toistaiseksi ja ne on aina optimoitu senhetkisiin tarpeisiin. Näin rakennamme mukautuvia yhteiskuntia.

Adapteo on listattu Nasdaq Tukholmassa ja se toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa,  Tanskassa, Saksassa ja Alankomaissa. Vuonna 2020 Adapteon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa.

http://www.adapteogroup.com/fi/

Release