Adapteo Oyj:n MSCI ESG-arviointi päivitetty AA-luokitukseen, tehden Adapteosta johtavan toimijan toimialallaan*

Adapteo Oyj Lehdistötiedote 18.1.2021 klo 08.55 CET

Morgan Stanley Capital Internationalin (MSCI) viimeisimpien 11. joulukuuta 2020 tehtyjen ESG-arviointien mukaisesti Adapteon luokitus on päivitetty AA-asteelle, tehden Adapteosta johtavan toimijan toimialallaan*.

MSCI ESG-mittareilla tehty arviointi perustuu ESG-riskeihin (environmental, social ja governance, eli ympäristö- ja yhteiskuntavastuu sekä hallintotapa) ja yritysten kykyyn hallita niitä kilpailijoihin verrattuna. Adapteo on tehnyt suuren harppauksen MSCI ESG-luokituksissa vuoden 2020 aikana, sillä elokuun 2020 raportti antoi Adapteolle BBB-luokituksen. Joulukuun 2020 päivitys AA-luokitukseen kertoo Adapteon johtoasemasta ESG-riskien ja mahdollisuuksien hallinnassa omalla toimialalla*.

– Päivitys AA-luokitukseen MSCI ESG-arvioinnissa kertoo hyvin toiminnastamme vastuullisuuden ja kestävän kehityksen saralla. Kiertotaloudellinen toimintamallimme ja puun käyttö rakennusmateriaalina luo vankan pohjan toiminnallemme, ja yhdessä tarkkojen tavoitteiden kanssa olemme tehneet suuria parannuksia jo monella osa-alueella. Tavoitteemme on olla yksi vastuullisimmista yrityksistä rakennus- ja kiinteistöalalla, ja teemme työtä tämän eteen päivittäin, sanoo Philip Isell Lind af Hageby, Adapteon toimitusjohtaja. 

MSCI ESG-arviointiraportti joulukuulta 2020 kertoo, että esimerkiksi korkeat eettiset toimintaperiaatteet ja muut johdon toimenpiteet vaikuttivat luokituksen päivitykseen.  

– Syksyllä 2020 julkaisimme kestävän kehityksen toimintastrategiamme ja tämä antoi tarkan suunnan toimillemme ja tavoitteillemme juuri tällä saralla. Yhdessä tarkoin määriteltyjen toimien ja asialleen omistautuneiden kollegoiden kanssa olemme tehneet useita parannuksia esimerkiksi hallinnon, komitean ja hankinnan saralla, mainitaksemme muutaman. Seuraava askel tällä matkalla on julkaista tavoitteet ja kuinka saavutamme ne, jotta saamme selkeän tavan seurata kehitystämme, kertoo Hanna Wennberg, Markkinointi-, viestintä- ja kestävän kehityksen johtaja Adapteolla. 

Adapteo julkaisi lokakuussa 2020 tavoitteensa julkaista kestävän kehityksen ja vastuullisuuden tavoitteet vuoden 2021 alkupuolella.

Lisätietoja antaa:

Philip Isell Lind af Hageby, toimitusjohtaja, +46 73 022 19 36, philip.isell@adapteo.com
Hanna Wennberg, markkinointi- ja viestintäjohtaja, +46 76 256 10 62, hanna.wennberg@adapteo.com


Adapteo lyhyesti

Adapteo on johtava pohjoiseurooppalainen joustava kiinteistöyhtiö. Rakennamme, vuokraamme ja myymme mukautettavia rakennuksia kouluiksi, päiväkodeiksi, hoiva-alalle, toimistoiksi, majoitustiloiksi ja tapahtumiin. Tiedämme, että yhteiskuntamme muuttuu valtavasti tulevina vuosina. Mitä tahansa tulevaisuus tuokaan, uskomme, että mukautettavuus on paras ratkaisu. Modulaarisen ja kestävän rakennuskonseptimme ansiosta rakennustemme käyttötarkoituksen voi vaihtaa tai niitä voi muuntaa, suurentaa tai pienentää muutamassa viikossa. Rakennuksemme voi ottaa käyttöön muutamaksi päiväksi tai toistaiseksi ja ne on aina optimoitu senhetkisiin tarpeisiin. Näin rakennamme mukautuvia yhteiskuntia.

Adapteo on listattu Nasdaq Tukholmassa ja se toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa,  Tanskassa, Saksassa ja Alankomaissa. Vuonna 2019 Adapteon liikevaihto oli 216 miljoonaa euroa.

http://www.adapteogroup.com/fi/

*MSCI:n oma listaus yrityksistä, jotka ovat saaneet AA tai AAA -luokituksen ESG:n osalta: https://www.msci.com/our-solutions/esg-investing/esg-ratings

Release