Adapteo aikoo keskittää oman tuotantonsa Annebergiin

Adapteo Oyj Pörssitiedote 27.4.2020 klo 10.00 CEST

 

Adapteo aikoo keskittää mukautuvien rakennusten oman tuotantonsa konsernin tuotantolaitokseen Annebergissa, Ruotsissa. Suunniteltu muutos tarkoittaa, että kaikille Gråbon tehtaan työntekijöille ilmoitetaan irtisanomisesta ja tuotanto on tarkoitus lakkauttaa vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla.

”Meillä on mahdollisuus keskittää tuotantomme yhteen tuotantolaitokseen Annebergissa, missä meillä on nykyaikainen tuotantolaitos ja jossa olemme tehostaneet toimintaamme operatiiviseen tehokkuuteen liittyvillä toimilla. Annebergissa on myös meidän tekninen osastomme ja useita muita keskeisiä toimintoja. Keskittämällä tuotantomme saavutamme useita synergioita, jotka johtavat parempaan tehokkuuteen ja lisääntyneeseen kapasiteetin käyttöasteeseen sekä vähentyneisiin huolto- ja investointitarpeisiin”, sanoo Adapteo konsernin toimitusjohtaja Philip Isell Lind af Hageby.

Suunniteltu muutos vaikuttaa koko Gråbon tuotantolaitoksen henkilöstöön, noin 45 työntekijään, ja tavoitteena on lakkauttaa tuotanto vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla. Neuvottelut ammattiliittojen ja työntekijöiden edustajien kanssa alkavat välittömästi.

Adapteo valmistaa noin 20 prosenttia konsernin vuosittaisesta mukautuvien rakennusten volyymista Rental Space liiketoiminta-alueelle omissa tuotantolaitoksissa, kun taas ulkopuoliset kumppanit Pohjois-Euroopassa tuottavat noin 80 prosenttia volyymeista.

Sulkemisen kokonaiskustannusten arvioidaan olevan alle 1,0 miljoonaa euroa, jotka raportoidaan vertailukelpoisuuteen vaikuttavina erinä, ja josta lähes puolet vaikuttavat kassavirtaan.

 
Lisätietoja antavat:

Philip Isell Lind af Hageby, toimitusjohtaja, +46 73 022 19 36, philip.isell@adapteo.com
Niklas Alm, sijoittajasuhdejohtaja, +46 708 24 40 88, niklas.alm@adapteo.com


Adapteo lyhyesti

Adapteo on johtava pohjoiseurooppalainen siirtokelpoisten tilaratkaisujen tarjoaja. Toimimme Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa. Adapteo on uusi brändi, jolla on yli 30 vuoden kokemus ja joka syntyi Nordic Modular Groupin yritysoston sekä Cramon jakautumisen kautta. Tarjoamme korkealuokkaisia siirtokelpoisia tilaratkaisuja sekä väliaikaisiin että pysyviin tarpeisiin kouluihin, päiväkoteihin, toimistoihin, asumiseen ja tapahtumiin. Adapteon liikevaihto vuonna 2019 oli 216 miljoonaa euroa.

Muuttuva yhteiskunta tarvitsee mukautuvaa tilaa. Me Adapteolla varmistamme, että kaikilla on oikeanlaista tilaa, jotta ihmiset voivat kasvaa ja yhteisöt kehittyä. Luomme joustavia siirtokelpoisia tiloja, jotka ovat hyväksi sekä maapallolle että tulevaisuudelle. Adapteo on listattu Nasdaq Tukholmassa.

http://www.adapteogroup.com/fi/

Space to grow

Release