Ympäristöarvomme Adapteolla

Kannamme kortemme kekoon nyt ja tulevaisuudessa

Ympäristö ja sen suojelu on meille Adapteolla tärkeää. Rakentamalla energiatehokkaita rakennuksia ja pitämällä oman ympäristöjalanjälkemme hallinnassa teemme oman osamme kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi. Ympäristöystävällisesti toimiva rakennus- ja kiinteistöala on elintärkeää kestävän yhteiskunnan saavuttamiseksi. Me Adapteolla työskentelemme herkeämättä ollaksemme muutoksen etujoukoissa. Tämän mahdollistaa kiertotalouteen perustuva liiketoimintamallimme sekä jatkuva resurssitehokkuuden kehittämistyömme.

Adapteo rakentaa kierrättäen

Kaikkia muunneltavia rakennuksiamme voi siirtää paikasta toiseen tarvittaessa. Kun vuokraat muunneltavan rakennuksen Adapteolta, hyödynnät kiertotalouden konseptia. Voit olla varma, että vuokraamasi rakennus saa uuden elämän myös oman käyttösi päätteeksi jossain muualla.

Perinteisten rakennusten rakentamisella ja purkamisella on aina ollut merkittäviä ympäristövaikutuksia. Modulaarisella rakennustavalla rakennettujen ja uudelleenkäytettävien muunneltavien rakennusten kohdalla ympäristövaikutus on paljon pienempi.

Energiatehokkaita rakennuksia

Rakennuksemme on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaiksi. Kattojen malli, rakennusten eristys, led-valaistus sekä tiiviit ikkunat ja ovet yhdistettynä lämpöä keräävään ilmanvaihtojärjestelmään luovat luokkansa huippuja energiatehokkaiden rakennusten sarjassa.

Ilmastoystävälliset rakennukset

Kaikki moduulimme niin kouluissa, päiväkodeissa, toimistoissa, terveydenhuollossa ja majoituksessa on valmistettu kestävästi hankitusta puusta. Puulla on matalampi ilmastovaikutus verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin, kuten betoniin tai teräkseen. Puusta tehdyllä rakennuksella on huomattavasti pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin verrattavalla betonirakennuksella. Erään tutkimuksen mukaan päästöt ovat noin 35-40 % pienemmät, mikä tekee puusta ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon kuin lähes kaikki muut rakennusmateriaalit.

Rakennusmoduulimme valmistetaan tehdasoloissa sisätiloissa, mikä mahdollistaa kestävän ja organisoidun tavan käsitellä syntyviä jätteitä lean-prosessilla.

Säästetään energiaa

Me olemme tehneet energian säästämisestä helppoa. Rakennuksissamme käytetään älykästä teknologiaa, kuten lämmönkeräystä, ajastettua ilmanvaihtoa, liikkeentunnistimella toimivaa valaistusta sekä vaihtuvaa lämpötilansäätöä öisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina. Lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmät voidaan yhdistää pilvipalveluun, mikä mahdollistaa niiden seurannan ja säätämisen etänä.

Kestävää yhteiskuntaa rakentamassa

Olemme mukana ajamassa yhteiskunnallista muutosta rakennuksillamme, jotka vastaavat aina käyttäjiensä muuttuviin tarpeisiin. Muunneltavilla rakennuksillamme voit maksimoida tilankäyttösi optimaalisimmalle tasolle, kun sinun ei tarvitse ylläpitää turhaa ylimääräistä tilaa tai toisaalta kärvistellä tilanpuutteessa.

Muunneltavat rakennuksemme on myös suunniteltu esteettömiksi varmistaen turvallisen, toiminnallisen ja osallistavan ympäristön kaikille käyttäjille.

Edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Olemme mukana edistämässä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Rakennamme osallistavia ja turvallisia koulutusympäristöjä sekä kestävää infrastruktuuria. Käytämme resursseja järkevästi, ja fiksulla rakennusprosessillamme torjumme ilmastonmuutosta. Lue täältä tarkemmin, miten edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita omalla toiminnallamme.