Referenssitarinat

Valtralle uusi moderni toimisto vanhan jatkeeksi

Laajaan kansainväliseen AGCO-konserniin kuuluvalla Valtralla oli akuutti tarve saada uusia toimistotiloja nopeasti Suolahden tehtaallensa. Tiloista haluttiin myös pitkäaikaisia. Adapteo toimitti tehtaalle uuden moduuleista rakennetun toimistorakennuksen, jolla on pysyvän rakennuksen rakennuslupa. Uusi rakennus saatiin lisäksi rakennettua vain kahden metrin päähän vanhasta rakennuksesta sen hyvän paloluokituksen takia.

Tekniset tiedot

Toimitettu toimistorakennus


  • Kaksi kerrosta
  • I:n mallinen rakennus
  • C90-moduuleista
  • Pysyvä rakennuslupa
  • Vesikiertoinen lämmitys, moduulirakennus kiinni kiinteän vanhan rakennuksen lämmitysverkossa
  • Paloluokka REI 60

Pitkiin vuokra-aikoihin pysyvä rakennuslupa

Vuoden 2018 alussa voimaan tulleiden säädösten mukaan yli 24 kk vuokralla olevien väistötilojen tulee täyttää pysyvän rakennuksen määräykset. Valtralle toimitetussa rakennuksessa vuokra-aika ylitti rajan, joten rakennukselle haettiin pysyvä rakennuslupa.

Pysyvän luvan ansiosta tilaa voidaan käyttää lopulta vaikka 15 vuotta. Vuokralainen voi kuitenkin aina tarkastella tilantarvettaan lyhyemmillä aikaväleillä ja päättää lopullisesta vuokra-ajasta vasta myöhemmin.

Valtran Suolahden tehtaan uusi siirtokelpoinen toimistotila.
Uusi toimistorakennus saatiin rakennettua vain 2 m päähän vanhasta rakennuksesta.

Oikeilla ratkaisuilla luotiin miellyttävä akustinen ympäristö

Toimitettu toimistorakennus oli niin sanottu puoliavokonttori, jossa yhdessä yhtenäisessä tilassa työskentelee neljä henkilöä. Jokaista henkilöä kohden on 6 m2 lattiapinta-alaa, mikä on koettu viihtyisän väljäksi mitoitukseksi henkilökunnalle.

Myös tilojen akustiikka on saanut kiitosta tilojen käyttäjiltä Valtran Suolahden kunnossapito- ja kiinteistöpäällikön Kullervo Mansikkalan mukaan. Tiloissa onkin desibeliväliovet, akustolevyt katossa sekä keskitetty tehokas ilmanvaihto.

Mansikkalan mukaan tiloissa ei kaiu ja tiloissa ei kuulu esimerkiksi puheensorinaa, joka on läsnä yrityksen isommassa avokonttorissa pysyvän hallirakennuksen puolella.

Työnteko on jatkunut normaalisti uudessa ”maisemakonttorissa”

Valtran Suolahden työntekijät ovat olleet tyytyväisiä uusiin tiloihinsa, ja arki on jatkunut normaalisti Adapteon toimistorakennuksessa. Pienet alkuhaasteet uuden IV-koneen kanssa saatiin ratkaistua, ja toimistossa ilma vaihtuu nyt tehokkaasti ja lämpötila on viileä kesähelteilläkin.

Osa työntekijöistämme piti kovasti, kun he pääsivät uusiin toimistotiloihin. Vanha toimisto sijaitsi tehdashallin keskellä, joten Adapteon toimistotilat ovat tähän verrattuna maisemakonttori.

Kullervo Mansikkala
Kunnossapito- ja kiinteistöpäällikkö, Valtra Oy Ab Suolahden tehdas

Uudet tilat yllättivät positiivisesti myös siisteydellään ja viihtyisyydellään. Valtralle toimitettiin täysin uudet tilat, joten käyttäjät ovatkin saaneet nauttia täysin uudenkarheasta toimistosta.

Yhteistyö sujui molemmin puolin hyvin

Valtran kunnossapito- ja kiinteistöpäällikön mukaan yhteistyö Adapteon kanssa sujuin kaiken kaikkiaan hyvin. Yhteistyö on tullut tutuksi jo aiempien tilaprojektien yhteydessä, ja hommat hoidettiin Mansikkalan mukaan asiallisesti Adapteon puolesta.

Adapteon edustaja projektissa, Ilkka Kauppinen, vahvistaa saman, että yhteistyö asiakkaan kanssa sujui erittäin hyvin. Kyseessä oli monipolvinen prosessi, jossa asiakkaalla oli tarkkoja vaatimuksia tiloista, ja luonnoksia tehtiin useita. Yhteinen sävel kuitenkin löytyi hyvin, ja yhteistyö sujui mukavissa merkeissä.