Referenssitarinat

Boråsin sairaala sai väistötilat Adapteolta

Boråsin sairaalassa päätettiin purkaa vanha lasten ja nuorten psykiatrisen osaston rakennus ja rakentaa tilalle uusi. Rakennusurakan aikana osasto tarvitsi kuitenkin väistötilaa toimintansa jatkamiseksi. Adapteon avonaiset ja joustavat tilat vakuuttivat kunnan kiinteistöyhtiön päättäjät, ja Adapteo toimitti sairaalalle tarvittavat tilat.

Tekniset tiedot

Toimitettu sairaalan osastorakennus


  • Yksi kerros
  • T:n mallinen rakennus
  • KUBIK-moduuleista
  • Pinta-ala 504 m²

Boråsin sairaalan lasten ja nuorten psykiatriseen osastoon kuuluvat niin akuuttivastaanotto kuin itse osasto. Osasto tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa, mikä tarkoittaa, että potilaat myös asuvat rakennuksessa. Akuuttivastaanotto on taas auki 24 tuntia vuorokaudessa.

Uuden rakennuksen valmistumisen arvioitiin kestävän kolme vuotta, joten osaston uusien väistötilojen tuli toimia aivan kuten pysyvänkin rakennuksen tilat. Koska tiloille oli paljon yksilöllisiä vaatimuksia, Adapteon avoimet ja muunneltavat tilat vastasivat Boråsin sairaalan tarpeisiin hyvin.

Lopputulos on hyvä sille ajalle, kun odotamme uutta pysyvää rakennusta. Tilat toimivat hyvin, ja henkilökunta on tyytyväinen. Olemme kiitollisia Adapteon omistautuneisuudesta ja avuliaisuudesta. Heidän kanssaan oli ilo tehdä yhteistyötä.

Claes Westberg
Projektipäällikkö, Västfastigheter

Tilat rakennettiin yksilöllisesti

Jotta uusista osaston tiloista saatiin mahdollisimman viihtyisät ja toiminnalliset, tiloihin muun muassa vaihdettiin suurin osan lattiapinnoista. Lisäksi tiloihin kalustettiin seitsemän potilashuonetta ja niihin toimitettiin ylimääräisiä wc-tiloja. Myös kaikki ikkunat ja ovet vaihdettiin turvallisuusluokitettuihin ikkunoihin ja oviin.

Uusi osastorakennus on T-kirjaimen muotoinen.

Tilat on rakennettu T:n muotoiseksi rakennukseksi, jonka pidemmässä siivessä sijaitsee itse osaston tilat ja pienemmässä akuuttipäivystys. Molemmilla osioilla on oma sisäänkulkusa. Osioita yhdistää käytävä, jota pitkin potilaat pääsevät siirtymään suoraan vastaanotolta osastolle.

Rakennuksessa on yhteensä viisi ovea, joista kolme on henkilökunnan, potilaiden ja vierailijoiden käytössä. Kaksi muuta ovea ovat ainoastaan hätäpoistumista varten.